Bakan İslam açılışta 'Sıfır not' anısını anlattı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Türkiye’de yıllardır ihmal edilen mesleki eğitimin yapılan yatırımlarla yeniden parlayacağını söyledi.

Sakarya’nın Arifiye ilçesinde yapımı tamamlanan Arifiye Meslek Yüksekokulu’nun açılışına katılan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, en güzel yatırımın eğitime yapılan yatırım olduğunu anlattı. Son 12 yıldır Türkiye’de sessiz bir devrimin yaşandığını belirten Bakan İslam, “Bütün alanlarda çağ atladık. Türkiye’de eğitim alanında fevkalade gelişmeler yaşanıyor. Hem orta öğretimde hem de yükseköğretimde dünyanın önünde yer alan gelişmelerimiz var” dedi.

Türkiye’de uzun yıllar ihmal edilen mesleki eğitim probleminde ciddi adımlar attıklarını belirten İslam, “Bundan sonra mesleki eğitim tekrar Türkiye’nin yeniden parlayan yıldızı olacak. O bakımdan meslek yüksek okullarının açılması akademik manalarda çok önemli” diye konuştu.

Derslikleri incelerken gazetecilerle üniversitede öğretim üyesi olarak görev yaptığı dönemde yaşadığı bir anıyı paylaşan İslam, öğrencilerin verdiği notlardan birinde sıfır aldığını itiraf etti. Ayşenur İslam bu anısını anlatırken şöyle dedi:

"Biz öğrenciye not verirdik, öğrenci de bize not verirdi. \'Bu hocanın anlaşması sürsün mü sürmesin mi?\' Yani iyi mi, değil mi anlamında. 5 üzerinden olur bu notlar. Bütün notlarım 5 olurdu, bir notum sıfır. Sıfır olan notu da söylüyorum; \'derse zamanında girer çıkar mı?\' bu  sıfır. Çünkü girerdim ve çıkmazdım. Öğrenciler çok sinir olurlardı. En sinir oldukları tarafımdı. O yüzden bana ders vermeyi teklif etmeyin giriyoruz, çıkmıyoruz."

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]