Bakan İslam, 7 Haziran'daki genel seçimin önemine değindi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, "13 yıldır ülkemizde inşa etmeye çalıştığımız her şeyi tepe taklak etmek üzere yeniden bir harekat başlattılar. Son 1 aya girilirken, bu niyetlerini de açık açık söylemeye başladılar. Onun için şu andan itibaren 7 Haziran seçimleri, Türkiye için hayat memat, istikbal, istiklal seçimleridir" dedi.

Hendek Gençlik Merkezi\'nde sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelen Bakan İslam, 7 Haziran\'daki genel seçimin önemine değindi.

İslam, bu genel seçimin geride bıraktıkları 9 seçimin en önemlisi olduğunu vurgulayarak, "13 yıldır ülkemizde inşa etmeye çalıştığımız her şeyi tepe taklak etmek üzere yeniden bir harekat başlattılar. Son 1 aya girilirken, bu niyetlerini de açık açık söylemeye başladılar. Onun için şu andan itibaren 7 Haziran seçimleri, Türkiye için hayat memat, istikbal, istiklal, seçimleridir" değerlendirmesinde bulundu.

"Türkiye ilk defa şerefli olmayı tattı" diyen Bakan İslam, "Şerefli olmak, başımızı dik tutmak ne demek artık onu biliyoruz. Amerika\'dan bir Maliye Bakanı atamadan bu ülkeyi idare etmenin ne olduğunu 13 yıldır biliyoruz. \'IMF’ye borçlu olmadan, memur maaşı ödeyebilmek için kapı kapı para dilenmeden bir ülkeyi yönetmek\' ne demek onu artık biliyoruz. Biz bir kere başımızı kaldırdık, artık o zelil günlere bir daha geri dönmeyeceğiz. Dönersek yazıklar olsun bize" ifadesini kullandı. 

Bakan İslam, 7 Haziran gününün, Türkiye\'nin kaderini belirleyeceğini kaydederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Önümüzde iki tercih var. Birincisi, bugüne kadarki kazandığımız her şeyi muhafaza ederek ve bunun üstüne daha başka şeyler de koyarak, yarına doğru yürümek, şerefli insanlar olarak yaşamak ve çocuklarınıza şerefli bir geçmiş bırakmak, bir alternatif bu. İkinci alternatif, yeniden esir, köle, yalvaran olmak, veren el değil alan el olmak, emredersin komutanım demek, bu asker postalını görünce şapkasını alıp zincir bozana yeniden gitmek demek. Bunu asla, ölünceye kadar, katiyen yapmayacağız. Sizden de bunu yapacak olanlara geçit vermemenizi istiyoruz. Sizden söz istiyoruz, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yanı başımızda durmanızı istiyoruz. Bizimle beraber yürümenizi, yarınları bizim gördüğümüz gibi görmenizi, bize sahip çıkmanızı istiyoruz. Değerli kardeşlerim ya bu olacak ya da dünyamız kararacak. İkinci bir alternatif yok."  

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]