Bakan Işık: "Çatı aday profili doğru değil"

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlı Fikri Işık, CHP ve MHP\'nin \'çatı aday\' olarak belirlediği Ekmeleddin İhsanoğlu ile değerlendirmede bulunurken, "Bu aday profilinin doğru olmadığı kanaatindeyim. Kişiyle ilgili bir değerlendirmede bulunmam doğru değil. Adayın ismi eski Türkiye\'yi yansıtan bir isim" dedi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, sabah saatlerinde çeşitli programlara katılmak üzere Sakarya\'ya geldi. İlk ziyaretini Sakarya Valiliği\'ne yapan Bakan Fikri Işık, burada gazetecilerin \'çatı aday\' ile ilgili sorduğu soruları cevapladı. Bakan Işık, iki partinin ortak olarak seçtikleri aday profilinin doğru olmadığını söyledi. Bakan Işık, şöyle konuştu:

"Cumhurbaşkanını halk seçecek. 10 Ağustos\'ta ilk tur seçimleri yapılacak, belli ki haberleri yok. Bu açıdan aday profilinin doğru olmadığı kanaatindeyim. Kişiyle ilgili bir değerlendirmede bulunmam doğru değil. Adayın ismi eski Türkiye\'yi yansıtan bir isim. Bizim anayasamızda Cumhurbaşkanı geniş yetkilere sahip. Geniş yetkilere sahip bir Cumhurbaşkanı halkın doğrudan oyu ile seçilirse önemli bir güce sahip olur. Eğer bir yerde hem yetki hem güç varsa orada normal olan ve doğru olan liderlerin adaylarıdır. Normal olan ve doğru olan AK Parti lideri Recep Tayyip Erdoğan\'ın aday olmasıdır. Chp\'den kemal kılıçdaroğlu,  MHP\'den Devlet Bahçeli\'nin aday olmasıdır. Normal ve doğru olan budur."

Bir taşla iki kuş

Bakan ışık açıklamasında, "Muhtemelen iki handikap ile karşı karşıyalar. Kendileri aday olduğunda yerel seçimde aldıkları oyu alamayacakları endişesi onları adaylıktan geri durmaya sevk etti" diyerek şöyle devam etti:

"Bu ciddi bir handikap bir genel başkan için. Muhtemelen kendi adaylıklarına cesaret edememelerinin altında bu yatıyor. Ama ikinci bir endişe de onları apolitik bir ismi Türkiye\'nin başkomutanlığına, Türkiye\'nin pek çok siyasi kararında etkili olacak konuma yönelmelerine sebep oldu.  Sayın Kılıçdaroğlu CHP\'nin içinden bir isim önerse, Sayın  Bahçeli de MHP içinden bir isim önerse muhtemelen her ikisi de kazanamayacak ama her ikisi de Cumhurbaşkanlığı seçiminin sonrasında genel başkanlık için ciddi iddiada bulunacaklar. Kendi açılarından bir taşla iki kuş vurmuş oldular."

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Firki Işık Sakarya Valiliği\'nde gazetecilerin sorduğu soruları cevapladıktna sonra, ziyaretlerine devam etmek için Valilik\'ten ayrıldı.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]