Bakan Eker alkol düzenlemesi ile ilgili ne söyledi?

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) tarafından düzenlenen Kadın Çiftçi Eğitimi Programı sertifika törenine katılmak için Sakarya\'ya gelen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, bugün yürürlüğe giren alkol satışıyla ilgili düzenlemenin toplum sağlığı açısından önemli olduğunu söyledi.

TZOB tarafından düzenlenen Kadın Çiftçi Eğitimi Programı sertifika töreni, Erenler İlçesi\'nde bulunan bir otelde yapıldı. TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar\'ın ev sahipliğinde düzenlenen törene Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker de katıldı. Bakan Mehdi Eker, gazetecilerin gündemle ilgili sorularını cevaplandırırken, bugün yürürlüğe \'Alkollü içkilerin 22.00-06.00 saatleri arasında perakende satışının yapılamayacağına ilişkin düzenleme\' ile ilgili soru üzerine şunları söyledi:

"Bu düzenleme bugün dünyanın birçok ülkesinde var. Onun için bu alanda bundan sonra bunun uygulanmasının toplum sağlığı açısından da önemli olduğunu düşünüyorum. Nesillerin korunması, gençlerin korunması açısından yeni bir düzenleme. Hayırlı olmasını diliyorum. Kanunda getirilen düzenleme neyse onlar tatbik edilecek."
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Sakarya Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti.

Ziyarette Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Vali Mustafa Büyük, AK Parti milletvekilleri Ayşenur İslam, Hasan Ali Çelik ve Ayhan Sefer Üstün, TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, AK Parti İl Başkanı Recep Uncuoğlu, MKYK Üyesi Çiğdem Erdoğan Atabek, İl Genel Meclisi Başkanı Oktay Yıldırım, belediye ve ilçe başkanları hazır bulundu. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Toçoğlu, “Sizleri Sakarya’da görmekten büyük memnuniyet duyduğumu ifade etmek istiyorum. Sizleri şehrimizde gördükçe moral ve motivasyonumuz artıyor. Şehrimiz tam bir kardeşlik coğrafyası, huzur kenti. Milletvekillerimizle, belediye başkanlarımızla, teşkilatlarımızla partimizin misyonu çerçevesinde hizmet ediyoruz” dedi.

Başkan Toçoğlu, konuşmasının ardından Bakanlar Şahin ve Eker’e Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile gerçekleştirilen Aile ve Sosyal Gelişim Merkezi çalışmaları hakkında bilgi verdi. Başkan Toçoğlu, “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızla birlikte Aile ve Sosyal Gelişim Merkezi inşa ediyoruz. Devam eden çalışmalarımız sona erdiğinde 5 bin 500 metrekare kapalı alanlı derslikler, kütüphane, konferans ve uygulama salonları ve kafeteryası bulunan merkezimizi vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Şu anda inşaat aşamasında olan merkezimizde çalışmalarımızı en kısa sürede tamamlayacağız” ifadelerini kullandı.

Sakarya’da sosyal hizmetlerin yaygınlaşması adına gereken çalışmaların gerçekleştirildiğini belirten Bakan Şahin, “Sakarya, bizim için çok önemli bir il. İnşallah sosyal hizmetlerin çok daha güçlenmesi adına Büyükşehir Belediye Başkanımız, milletvekillerimiz projeyi getirdi, biz de gerekeni yaptık. İnşallah, Sakarya’ya güzel bir eser kazandıracağız” diye konuştu.

Bakan Eker ise, “Hayırlı olsun, Allah tamamına erdirsin” dedi.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]