Bakan Ayşenur İslam, iş dünyasıyla buluştu

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, "Türkiye ekonomisindeki istikrar, tüm dünya ülkeleri tarafından örnek gösteriliyor. Ülkemizde ortaya çıkarılmaya çalışılan karışıklıklar, ekonomiyi sarsma hareketleri başarıya ulaşamıyorsa, bunun altında ekonominin iyi idare edilmesi ve istikrarın sağlanması yatıyor" dedi.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası\'nı (SATSO) ziyaret eden İslam, burada yaptığı konuşmada, AK Part hükümeti döneminde Türkiye\'nin ekonomik anlamda önemli bir gelişim sağladığını anlattı. Ekonomideki iyileşmenin temelinde istikrar ve kararlılığın yattığını kaydeden İslam, "İstikrar ve kararlıliıkla bu ekonomik büyümeyi sağladığımızı düşünüyorum. Dünyada üst üste iki ekonomik kriz yaşandı. Türkiye, bu kriz döneminde çok iyi yönetilerek, krizlerden etkilenmedi. Bu krizleri, komşu ülkelerimiz çok derin yaralar alarak geçirdi" diye konuştu.  İslam, Türkiye\'nin ekonomik hacminin son 11 yılda 3.6 kat arttığını kaydetti.

"Hedef ilk 10 içerisinde yer almak"

Dünyada yaşanan ekonomik krizlerin, Türkiye\'yi çok az etkilediğine işaret eden İslam, "Türkiye\'nin ne kadar az etkilediğini görüyoruz. Türkiye, dünyanın en büyük 16\'ncı ekonomisi durumunda ve hedefimiz de ilk 10 içinde yer alabilmektir. Mali disiplindeki kararlılığımızı korumaya devam edeceğiz. Ülkemizin kamu kaynaklarını yutan kamu açıklarını da kapatma konusunda iyi bir politika izledik" ifadelerini kullandı.

İslam, dünyada krizlerin yaşandığı dönemde Türkiye\'deki istihdamın 6 milyon kişi arttığını dile getirerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:


"AB ülkelerinde istihdam gücü, sürekli azalırken bizde artış gösteriyor. 6 milyon kişinin istihdam edildiği bu süreçte AB\'de 5 milyon kişilik istihdam kaybı yaşandı. Ülkemize doğrudan gelen yabancı yatırımın, yüzde 90\'ı son 10 yılda AK Parti hükümeti döneminde ülkeye girdi. Türkiye, uluslararası yatırımlarda 24\'üncü sırada. Batı Asya bölgesinde ise en çok yabancı yatırım alan ülke olmayı başardık çok şükür.

Türkiye ekonomisindeki istikrar, tüm dünya ülkeleri tarafından örnek gösteriliyor. Ülkemizde ortaya çıkarılmaya çalışılan karışıklıklar, ekonomiyi sarsma hareketleri başarıya ulaşamıyorsa, bunun altında ekonominin iyi idare edilmesi ve istikrarın sağlanması yatıyor. Önümüzdeki 20 yıl boyunca Avrupa\'nın en hızlı büyüyecek ülkesi olduğumuz belirtiliyor. Bunu OECD açıkladı. 2012\'den itibaren yüksek insani gelişmişlik kategorisine de girmeyi başardık."
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]