Bahçelievler Gazi'den Yükselen Çığlık

Bahçelievler Gazi İlköğretim Okulu’nda "Şehitliğin Tanımı, Gazilik ve 18 Mart Çanakkale Zaferi" konulu konferans düzenlendi.

Coşku ve Hüzün Bir Arada…

18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü etkinlikleri kapsamında Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Sakarya Şubesi Onursal Başkanı ve şehit babası, emekli eğitimci Salim Yarar tarafından verilen konferansta öğrenciler hem coşkuyu, hem hüznü bir arada yaşadılar. Oğlunun vatan için şehit olduğunu ifade eden Yarar, vatani görevini yaparken 1994 yılında Şırnak'ta şehit düşen oğlu Fatih Kemal Yarar'ın adını yaşatmak için evinin bahçesine şehit müzesi ve şehit kütüphanesi kurduğunu belirtti.

Hem Çanakkale Zaferi’nin Yıldönümü, Hem de Şehitleri Anma Günü

18 Mart'ta hem anma, hem de kutlama ağırlıklı etkinlikler yapılması gerektiğini dile getiren Yarar, bunun nedenini şöyle açıkladı: "Çünkü 18 Mart 1915'te Bouvet, Irresistable ve Ocean gemilerinin battığı ve diğer düşman donanmalarının vatanımızı terk ettiği gün olan Çanakkale Deniz Zaferi'nin kutlandığı, aynı zamanda şehitlerimizin anıldığı bir gündür."

Gençler Diyor ki: Çanakkale Geçilmez

Konferansta "Geçilemeyen Çanakkale ve Büyük Gazimiz" adlı bir afiş hazırladığını dile getiren Salim Yarar, afişi üç aşamalı olarak hazırladığını "İlk olarak Atatürkümüzün fiili gaziliğinin gerçekleştiği 10 Ağustos 1915'i kendi ağzından anlattığı 'Ata Anlatıyor: Çanakkale Geçilmez' adlı anısına, ikinci olarak Atatürkümüze resmi olarak Gazilik ve Mareşallik unvanının verildiği 19 Eylül 1921 tarihini temsil eden bir askeri üniformalı Atatürk fotoğrafına, üçüncü olarak da benim Çanakkale'de yazdığım 'Gençler Diyor ki: Çanakkale Geçilmez' adlı şiire yer verdik." sözleriyle açıkladı.

Şehit Torunları Konuşurken Duygulandım

Salim Yarar, bu şiirin yazılış hikâyesini, "Çanakkale Şehitliğini ziyarete gittiğimde iki üniversiteli genç kendi aralarında konuşuyorlardı. Bu gençlerden birisinin dedesinin Çanakkale'de diğerinin dedesinin Kıbrıs'ta şehit olduğunu duyunca çok duygulandım ve hemen oracıkta bu şiiri yazdım." sözleriyle anlattı. Daha sonra Yarar, öğrencilerle birlikte şiiri büyük bir coşku içinde seslendirdi.

“Gazi” Adını Hak Eden Bir Okul

Konferansın ardından konferansa katılan öğretmen ve öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektiren Yarar, "Bahçelievler Gazi İlköğretim Okulu idarecisi, öğretmeni ve öğrencisiyle “Gazi” adını hak eden bir okul. Burada olmaktan dolayı çok memnunum." dedi.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]