Bahçelievler Gazi Ortaokulu Eskişehir'de

Bahçelievler Gazi Ortaokulu geçtiğimiz hafta sonu Eskişehir’e gezi düzenledi.

3 otobüs, 130 öğrenci, 10 öğretmen ve görevlilerle başlanılan gezinin ilk molası Bozüyük’te yapıldı. Kısa bir kahvaltının ardından Eskişehir yoluna devam edildi. Eskişehir Havacılık Parkı, gezinin ilk durağı oldu. Geçmişte kullanılmış olan ve sonradan hangara kaldırılan hava taşıtlarından oluşan parkta öğrencilere havacılık tarihi anlatıldı. Kıbrıs hava şehidimiz Cengiz Topel hakkında öğrencilere bilgi verildi.
Ardından Eskişehir Sazova Bilim Sanat ve Kültür Parkı’na geçildi. Parkın etrafında kısa bir tren gezintisi yapan öğrenciler daha sonra parkta bulunan korsan gemisini gezdiler. Parktaki gezintinin sona ermesinin ardından yemek yenmek üzere Şelale Park’a gidildi. Şehrin tepesine konuşlandırılmış parkta, önceden sipariş edilmiş Eskişehir usulü balaban köfteleri sağ tarafta bulunan şelalenin sesi eşliğinde keyifle yediler.

Bahçelievler Gazi öğrencileri yemek sonrasında gezi listelerinde bulunan tarihi yerleri gezmeye devam ettiler. Kurşunlu Külliyesi’nin tarihini anlatan rehberi dikkatlice dinleyen öğrenciler içerde bulunan Lületaşı Müzesi ve Cam Müzesi’ni gezerken, Cam sanatçılarının sanat gösterisi öğrenciler tarafından ilgiyle izlendi. Aile ve arkadaşlarına hediyelik eşyalar alan öğrenciler Atlıhan Çarşısı, Cumhuriyet Tarihi Müzesi ve Odun Pazarı evlerinin gezilmesinin ardından kısa bir Porsuk Çayı turu yaptılar. Son durak olan Kentpark’a geçtikten sonra orada uzun bir oyun saati verildi. Parkı gezip oyunlar oynadıktan sonra Bahçelievler Gazi kafilesi, güzel bir gezinin tatlı yorgunluğu ve hatıralarıyla birlikte Sakarya’ya döndüler.

10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]