Bahçelievler Gazi İlkokulunda çifte etkinlik

Serdivan Bahçelievler Gazi İlkokulunda velilere yönelik ihmal, istismar ve çocuk hakları konferansı düzenlendi.

Okul Müdürü Feramuz Koşar yaptığı açılış konuşmasında günümüzde oldukça yaygınlaşan kadına yönelik şiddet ve çocuğun istismarı konusunun hukuki boyutlarının velilerimiz tarafından öğrenilmesi ve bu konuda bilinç oluşması için düzenledikleri bu konferansın başlangıç olduğunu velilerin çeşitli konularda bilinçlenmesi ve bilinçli toplum oluşturulması için uzmanlar tarafından verilecek konferanslara devam edileceğini söyledi. Konferansta konuşmacı olarak; Sakarya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil Kalabalık ve Sakarya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğr. Gör. Meral Ekici Şahin Bulundu. Velilerin ilgi gösterdiği konferansta; ihmal nedir, istismar nedir, basit ve nitelikli istismar nedir, cinsel istismar ve taciz nedir, ailelerin bu gibi durumlardaki hukuki hakları nelerdir gibi konular paylaşıldı.

Prof. Dr. Halil Kalabalık; ailelerin çocuklarının beslenmesini önemsememe, hastalandığında doktora götürmeme, eve giriş çıkış saatlerini, arkadaşlarını önemsememe ve takip etmeme durumlarının hukuki olarak ‘ihmal’ durumu olarak nitelendirildiğini vurguladı.

Yrd. Doç. Dr. Meral Ekici Şahin; fiziksel istismarda çocuğun kaza dışı yaralanması ve örselenmesinin söz konusu olduğuna değindi. Bir tokattan çeşitli objelerin kullanımına uzanan fiziksel zarar vermenin söz konusu olabileceğini aktardı. Duygusal olarak çocuklara bağırmanın onları olumsuz etkileyen tutum ve davranışlara maruz bırakılmalarının duygusal istismar olduğuna değindi. Ayrıca cinsel çağrışımda bulunan laf atmaların cinsel taciz olarak nitelendirildiğini aktardı. Cinsel istismar, psikososyal gelişimini tamamlamamış ve yaşı küçük olan kız veya erkek çocuğun bir yetişkin tarafından cinsel faydalanma için kullanılmasıdır.”diye vurguladı.

Eğitici yazar Sevgi Balcı\'nın öğrencilerle buluşması

Eğitimci yazar Sevgi Balcı öğrencilerle buluştu. Yazar “Küresel Isınma, Doğal Afetler, Geri Dönüşüm, Enerji Tasarrufu, v.b.” konularla ilgili müzikli sunumlar eşliğinde öğrencileri bilgilendirdi. Oldukça eğlenceli geçen etkinlikte öğrenciler yazarın çeşitli konularda yazdığı eserlerini yazara imzalattılar.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]