'Bahar Şenlikleri yapılmasın!'

Anadolu Gençlik Derneği Sakarya Üniversite Komisyonu  bir bildiri yayınlayarak bahar şenliklerinin yapılmaması için imza kampanyası başlattı.

İşte o bildiri;

Kampanyayı imzalayalım ve duyuralım çünkü aşağılayıcı azabı istemiyoruz

Allah teâlâya hamd, Onun resulüne salât ve selam olsun.
Üniversitemizde yapılan Bahar şenlikleri rabbimizin kesinlikle yasakladığı bir organizasyondur.

Allahu teâlâ Lokman suresinin 6.ayetinde “ve insanlardan bazıları vardır ki bilgisizce Allah yolundan saptırmak ve alay etmek için Lehvel hadis ( laf eğlencesi) satın alırlar. İşte onlar için aşağılayıcı bir azap vardır” buyuruyor.

Fakih Sahabe Abdullah ibni Mesud r.a. bu ayetteki “Lehvel-hadis” (laf eğlencesi) hakkında : “Bir olan Allah’a yemin ederim ki şarkıdır, çalgıdır” diye üç kere yeminle tefsir yapmıştır.(taberi)

“Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem): ‘Ümmetim arasında gökyüzünden atılan helak edici atışlar, suret değişimi ve yerin dibine geçirilme görülecektir.’ Sahabeler:

−Ey Allah’ın Rasulü! Bu ne zaman olacak diye sordular. Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem):

−“Çalgı aletleri ortaya çıkıp, şarkıcı cariyeler çoğaldığı ve şaraplar içildiği vakit” buyurdu.( Tirmizi

Şarkının yanında kadın erkek karışık olup beraber eğlenilmesi, içki içilmesi Bahar şenliklerinin kesinlikle yapılmaması /engellenmesi gerektiğini gösteren sebeplerdir.

Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyuruyor;
“Sizden kim bir kötülük görürse, onu eliyle değiştirsin. Şayet eliyle değiştirmeye gücü yetmezse, diliyle değiştirsin. Diliyle değiştirmeye de gücü yetmezse, kalbiyle buğz (nefret) etsin, bu imanın en zayıf derecesidir.”

Bu sebeplerden ötürü Bahar şenliklerini yapılmasını önlemek (önlemeye çalışmak) her müslümanın görevidir.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]