Bahar dönemi eğitim programının ilk haftası tamamlandı

Serdivan Belediyesi Fikir Sanat Akademisi bahar dönemi eğitim programının ilk haftası tamamlandı. Birbirinden saygın eğitimciler katılımcılarla buluştu.

Fikir ve Sanat Akademisi’nde Perşembe günü Tarz-ı Kadim Üzere Mesnevi ve Temel Tasarım Eğitimi dersleri katılımcıların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Sakarya Üniversitesi Eğitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. İsmail Güleç, Tarz-ı Kadim Üzere Mesnevi dersinde Mevlana’nın ölümsüz eseri Mesnevi’yi okumaya ve anlamaya yönelik incelikleri paylaştı. Güleç akademideki seminerlerde hoca-talebe ilişkisi olmadığını, sadece Mesnevi’yi okuyup anlamak isteyenlerle buluştuklarını ve Mevlana’nın vermek istediği mesajları anlamaya çalıştıklarını söyledi.

Akademi’de aynı gün verilen diğer derste ise Sakarya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Emel Yurtkulu Yılmaz, Temel Tasarım üzerine katılımcılarla bilgilerini paylaştı. Yılmaz dersinde, tüm sanat ve tasarım disiplinlerinin üzerine inşa edildiği temel öğe ve ilkelerin, tasarım geliştirme ve bu gelişimin katılımcılara kazandırılmasının dersin temel amacı olduğunu ifade ederek, yöntem olarak anlatım, örnekler ve projelerle kavramanın yanı sıra tasarım inşa etme becerisinin teorik ve uygulamalı olarak kazandırılması olduğunu söyledi.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]