"Bağımsızlık Aşkının En Önemli Göstergesi, Bu Zaferdir"

30 Ağustos Zafer Bayramı Taraklı ilçesinde törenlerle kutlandı.  

Şehit Mehmet Nuri Kocabıyık Parkındaki Atatürk Anıtına Kaymakam Mustafa Temiz, Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman, İlçe Jandarma ve Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Üsteğmen Serkan Kaymak, Cumhuriyet Başsavcısı İlker Seyhan, siyasi parti temsilcileri ve daire müdürleri tarafından çelenk sunulmasıyla başlayan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Taraklı İlçe Jandarma ve Garnizon Komutanı Jandarma
Kıdemli Üsteğmen Serkan Kaymak yaptı.

Kaymak, 30 Ağustos Zaferi'nin 87. yıldönümünü kutlamanın haklı sevincini yaşadığımızı söyledi. Kaymak, "milletin bağımsızlık ve özgürlük aşkının en önemli göstergesi olan bu zaferin bu milletin tarihin hiçbir döneminde esir altında yaşamadığını ve gelecekte de yaşamayacağının en önemli göstergesi olduğunu" anlattı.

Mondros Ateşkes Antlaşması ile aziz vatanın bütün kalelerine girilmiş, birçok yerlerinin işgal edilmiş ordularının terhis edilmiş, silahlarının ellerinden alınmış olduğunu anlatan Kaymak, "İletişimine el konulmuş ve millet, bir zulmün altında inlemekteydi.Türk milletinin önce Kuva-yı Milliye gibi çetelerle başladığı mücadele 19 Mayıs'ta ulu önder Atatürk'ün Samsun'a çıkması ile kurulan milli orduyla devam etti. İnönü Savaşları, Kütahya Eskişehir muharebeleri, Sakarya Savaşı ile düşman durdurulmuş ve zafer kazanılmıştır" dedi.

Kaymak'ın konuşmasının ardından tören sona erdi.
14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]