Babasının ortağını öldüren sanığa müebbet

Adapazarı ilçesindeki balık lokantasında babasının ortağını öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanık, müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Geçen yıl 21 Ağustos\'ta tartıştığı Abdullah Duman\'ı tabancayla başından vurarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan K.C.S.\'nin Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesi\'nde görülen davası karara çıktı. Öldürülen Duman\'ın yakınlarının avukatı, olayda kasten adam öldürmenin söz konusu olduğunu ileri sürerek; "Azmettirmenin tüm unsurları sabittir. Hatta bu suçta tasarlayarak adam öldürme düşünülebilir." diye konuştu.

Cinayete azmettirmekle suçlanan K.C.S.\'nin babası C.S. ise bir önceki celsede verdiği savunmada, suçlamaların hiç birini kabul etmediğini söyledi. Kimseyi suç işlemeye teşvik etmediğini iddia eden C.S; "Teşvik ettiğim iddia ediliyor. İşlerimi kendim yapmaktan da aciz birisi değilim. Fidan gibi bir oğlumu bu iş için niye harcayım." dedi.

Müebbet hapis!

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanık K.C.S.\'yi kasten öldürme suçundan müebbet hapse mahkum etti. Sanığa silah kanununa muhalefet suçundan ise 4 yıl hapis cezası verildi. Sanık C.S.\'nin kasten adam öldürmeye azmettirme suçundan cezalandırılmak istense de yüklenen suçun sanık tarafından gerçekleştirilmediğinin anlaşıldığını belirten mahkeme heyeti, sanığın beraatine hükmetti.

Öte yandan sanığın saklanmasına yardım ettikleri öne sürülen M.D., M.C., N.G., K.B., Y.B., İ.A., F.S., S.Ö. ve K.A.\'ya da suçluyu kayırma suçundan 3\'er yıl hapis cezası verildi. sanıklardan M.D\'ye silah kanununa muhalefet suçundan ayrıca 2 yıl hapse mahkum edildi.

Dava dosyası temyiz için yargıtay\'a gidecek.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]