Babasına olan hasretini fotoğrafını öperek gideriyor

2008 yılında işlediği bir suçtan dolayı 30 yıl ceza alan Yaşar Muti, o tarihten bu yana Ferizli Cezaevi’nde cezasını çekerken geçen hafta ailesine haber verilmeden Bandırma Cezaevine sevk edildi.

Yaşar Muti’nin 28 yaşındaki doğuştan dilsiz, sağır ve gelişemeyen engelli oğlu Deniz Muti de elinde babasının fotoğrafı babasına kavuşacağı günü bekliyor. Oğlunun babasına gidemediği için sinir krizleri geçirdiğini anlatan gözüyaşlı eş Mesude Muti ise, eşini görmek için Bandırma’ya gidecek durumları olmadığını anlatarak, yetkililerden eşinin Ferizli’ye getirilmesini istedi.

Eşi duruma tepki gösterdi

Ferizli L Tipi Cezaevinde doluluk oranı artınca hapishanedeki birçok mahkûm başka illere sevk edildi. Balıkesir’in Bandırma İlçesinde bulunan Bandırma M Tipi Kapalı Cezaevine sevk edilen mahkûmlardan biri olan Yaşar Muti’nin eşi Mesude Muti ise bu duruma tepki göstererek, eşinin başka bir cezaevine sevk edildiğini basın yoluyla öğrendiklerini ve o günden bu yana eşini göremediğini anlattı.

Mesude Muti, eşinin baştan beri haksız yere yattığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Onun arkasındayız ve masum olduğunu biliyoruz. Cezayı haksız yere verdiler. Şu an hepimizi ayrı ayrı cezalandırdılar. Çok kötü durumdayız, eşimin gelmesini istiyoruz. Hatta evine gelmesini istiyoruz. Çocuklarım perişan, ben perişan. Çoluk çocuğum hasta yola dayanamıyor. Hani burası yakındı gelip gidebiliyorduk. Benim çocuğum babasından sonra şizofren oldu. 17 yaşındaki oğlum felç geçirdi. Üniversite oku diyorum ‘Anne babam yok nasıl okuyacağım sen ne yapacaksın çalışmam lazım’ diyor bana. Doktorlar hap veriyor içmiyorum sabaha kadar uyuyamıyorum çocuklara bir şey olacak diye. Çok zor nasıl anlatayım bilmiyorum. Bu kadar haksızlık olur mu? Benim eşim kimseye kötülük yapacak insan değil. Ben gelmesini istiyorum.”

Eşinin Ferizli Cezaevi\'ndeyken kendilerine haber verilmeden Balıkesir’e gönderildiğini anlatan Mesude Muti, şöyle konuştu: “Bunu duyunca şok oldum. Bizi aramadılar biz başkalarından duyduk. Çok kötü olduk kötü durumdayız. Eşimi geri göndersinler gelmesini istiyorum. Haksızlık yapmasınlar. Benim çocuğum özürlüydü ama duymuyordu konuşamıyordu, kahvaltısını hazırlayıp yiyen bir çocuktu. Babasından sonra çocuk kendisine zarar vermeye başladı. Hırs, sinir sürekli ellerini tutuyorum otururken. İlaçla uyuşturuyoruz.”

Babasının fotoğrafını öpüyor

Yaşar Muti’nin, 28 yaşında olan bedenen 10 yaşında bir çocuğun görünümüne sahip doğuştan duyma ve konuşma yetisi olmayan oğlu Deniz Muti ise babasının kardeşiyle olan fotoğrafını elinden düşürmeden öperek hasret gidermeye çalışıyor. Oğlunun babasını göremediği için sürekli sinir krizlerine girdiğini anlatan Mesude Muti, oğlunun babasını görmek için Bandırma’ya kadar gidemeyeceğini belirterek eşinin Ferizli’ye getirilmesini istedi.

Yarım saatlik görüş için 10 saatlik yol gidilecek

Yaşar Muti’nin esnaf olan kardeşi Ali Muti ise, “Ferizli Cezaevi\'nden Bandırma Cezaevi\'ne nakli olmuş fakat bunun olduğunu biz medya ve dışarıdaki insanlardan öğrendik. Bununla alakalı biz beklerdik ki Ferizli Cezaevi yetkilileri aileyi bilgilendirsin. Böyle bir şey olmadı. Mağdur bir aile söz konusu burada. Özürlü çocukları var. Özürlü maaşı ile hayatlarını devam ettirmeye çalışan bir aile söz konusu. Bu aile bu şartlar altında buradan Balıkesir’e yarım saatlik görüş için 10 saatlik yol kat etmek zorunda. Bu nasıl olacak? Hangi mantığa uygun. Hangi şekle şemaile uygun açıkçası kestirebilmiş değiliz. Biz bu mağduriyetimizin giderilmesini ve Yaşar Muti’nin Bandırma Cezaevi\'nden Ferizli Cezaevi\'ne tekrar gelmesini talep ediyoruz. Devlet büyüklerimizden, yetkililerimizden bunu istirham ediyoruz” diye konuştu.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]