Baba-oğul dolandırıcılar İstanbul'da yakalandı

Sakarya\'nın Akyazı ilçesinde, bir emeklinin ATM\'den maaşını çekmesine yardım etme bahanesiyle maaşını aldıkları öne sürülen baba ile oğlu İstanbul\'da yakalandı.

Akyazı\'da yaşayan 75 yaşındaki Ahmet Kulaksız, emekli maaşını çekmek için bankamatiğe geldi. İddiaya göre, yaşlı adam, dolandırıcıların bankamatiğin kart girişine kurdukları düzenek nedeniyle kartını kullanamadı. Bu sırada dolandırıcı oldukları öne sürülen M.Ş.(35) ile babası Ş.Ş. (55), yardım etme bahanesiyle Kulaksız\'ın kartını aldı. Yaşlı adamın kartını cebine atan M.Ş. kartı takmış gibi yaparak Kulaksız\'a \'ben bakmıyorum şifreni gir\' dedi. Yaşlı adam şifreyi girerken arkasında duran Ş.Ş., kartın şifresini öğrendi. Yaşlı adam ATM\'de para çekmek için uğraşırken dolandırıcı baba ile oğlu, ATM önünden ayrıldı. Dolandırıcılar başka bir bankanın ATM\'sine giderek şifresini öğrendikleri kartla emeklinin maaşını çekti. 

Dolandırıldığını anlayan Kulaksız\'ın şikayeti üzerine çalışma başlatan polis, ATM\'nin güvenlik kamerasından şüphelileri tespit etti. Polis, M.Ş. ile babası Ş.Ş.\'yi İstanbul\'da yakaladı. Akyazı\'ya getirilen şüphelilerin, Hendek ve Pamukova ilçelerinde de benzer şekilde dolandırıcılık yaptıkları öne sürüldü. 

Dolandırılan Kulaksız ise eşinin yatalak hasta olduğunu belirterek, "Zaten zor geçiniyoruz. Emekli maaşımı da dolandırıcılara kaptırdım." dedi.
11 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]