Aziz Duran: "Seçim Yarışı Hizmet Yarışıdır"

Diyarbakır'da 'Siyaset Akademisi'nde ders veren Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Duran, belediye başkanının hükmeden değil, hizmet eden kişi olması gerektiğini söyledi. Duran, seçim yarışının bir hizmet yarışı olduğunu belirtti.

Duran, Diyarbakır AK Parti Siyaset Akademisi Yerel Yönetim Programı'nda 200 siyaset okulu öğrencisine ders verdi. Belediye başkanının egemen kişi değil halkın hizmetkârı olduğunu anlatan Duran, "Bizim belediyecilik anlayışımızda hiçbir zaman halka tepeden bakmak olmamıştır. Başkan olmak, kentin kralı olmak değil, kentin hizmetkârı olmak anlamı taşımaktadır. Seçim yarışı hizmetkârlık yarışıdır. Bu açıdan belediye başkanlığı hükmeden değil, hizmet eden kişi olmalıdır" dedi.

Millete hizmet etme aşkıyla yola çıktıklarını kaydeden Duran, şehrin yaşam kalitesini yükseltmek zorunda olduklarını hiçbir zaman unutmadıklarını ifade etti. Duran, şunları söyledi: "Biz ilk gün bu göreve geldiğimizde bu bakış açısıyla yola çıkmıştık. Kendimize, çevremize, bizlere bu makamları nasip eden Rabb'imize şu sözü vermiştik; biz hiçbir zaman halkımızdan kopmayacağız, halkımıza tepeden bakmayacağız, halkımızın sorunlarına sırtımızı dönmeyeceğiz, başkalarının derdini kendi derdimiz gibi göreceğiz, vatandaşımız ile birlikte gülüp vatandaşımız ile birlikte ağlayacağız, halkımızla iç içe olacağız, fildişi kulelerde yaşamayacağız dedik. Ve bu gün geçmişe dönüp baktığımızda bu sözümüzü tutmanın gururunu yaşıyoruz. Bu süreçte kırıldığımız anlar oldu, fakat biz kimseyi kırmadık, bu süreçte bizi yıpratmak isteyenler oldu, fakat biz kimseyi yıpratmanın hesabı içinde olmadık, bu süreçte acı olaylar yaşadık fakat umudumuzu, hiçbir zaman kaybetmedik. Çünkü biz milletimize hizmet etme aşkıyla bu yola çıkmıştık. Herkesin huzurunu gözetmek zorunda olduğumuzu biliyorduk. Bizim işimizin laf üretmek değil iş üretmek olduğunu, partizanca siyaset yapmak yerine hizmet yapmak olduğumuzu biliyorduk."

DEPREMİN MALİYETİ 3 MİLYAR DOLAR

17 Ağustos depreminin Sakarya'ya maliyetinin çok ağır olduğunu ifade eden Duran, depremin Sakarya'ya olan ekonomik maliyetinin 3 milyar dolar olduğunu söyledi. Duran, "Büyük depremde şehir olarak çok ağır bir darbe aldık. Maalesef birçok insanımızı bu depremde kaybettik, binalarımız yıkıldı, işyerlerimiz harap oldu. Depremin Sakarya'ya ekonomik maliyeti ise 3 milyar dolar civarında. Fakat biz şehir olarak yılmadık, acılarımızı kalbimize gömdük ve gönül birliği ile şehrimizi yeniden ayağa kaldırmak için var gücümüzle çalıştık. Bir daha kolay toplanamaz denen şehri yeniden inşa ettik. Alt yapımız tamamen elden çıkmıştı, alt yapımızı tamamladık. Üst yapımızda yapılması gerekenlerin çoğunu yaptık. Birçok projeyi hayata geçirdik. Geniş parklarıyla, dinlenme alanlarıyla, modern tesisleriyle, duble yollarıyla Sakarya çok kısa sürede toplanmayı bildi" diye konuştu.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]