Aziz Duran Çalışmalarını Değerlendirdi

AK Parti tarafından yeniden aday gösterilmeyen Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran, "Bugün geldiğimiz nokta bir başarılar manzumesidir. Şehircilik görüşüyle bakanlar Sakarya'nın geldiği noktayı çok iyi biliyor, çok iyi görüyorlar" dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Olağan Meclisi toplandı. Meclise başkanlık yapan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran, toplantı öncesi gündem dışı bir konuşma yaptı.

Yaptığı konuşmada Sakarya'da yaptıkları hizmetlere değinen Duran, Sakarya'nın modern Avrupa şehirleriyle yarışır bir konuma geldiğini söyledi. Gelinen noktanın başarılar manzumesi olduğunu anlatan Duran, şöyle konuştu: "Büyükşehir belediyemizin bütün sınırları içerisinde hep beraber çok önemli çalışmalara imza attık. Avrupa'nın birçok kentiyle yarışır konuma geldik. Sadece son 5 yılda 460 trilyon üzerinde yatırımı şehrimize kazandırdık. Bu başarı belediye meclisindeki arkadaşlarımızla, belediyede çalışan mesai arkadaşlarımla kazanıldı. Hepinize teşekkür ediyorum. Şehircilik görüşüyle bakanlar güzel Sakarya'mızın geldiği noktayı çok iyi biliyor, çok iyi görüyorlar." Bütün kurumlarla her zaman dayanışma içerisinde olduklarını anlatan Aziz Duran, sözlerine şöyle devam etti: "Bu kente 15 yıl hizmet etme onurunu yaşadık. Kavga etmedik, hep dayanışma içerisinde olduk. İllaki bu bir bayrak yarışıdır. Şimdi bu bayrağı değerli arkadaşımız Zeki Toçoğlu kardeşimize devredeceğiz. Biz her zaman Zeki kardeşimizin yanında olacağız. Adeta kendimiz seçiliyormuşuz gibi çalışacağız. Seçilecek arkadaşımıza, seçilecek olan belediye meclisi üyelerine şimdiden başarılar diliyorum. Biz her zaman her konuda yanınızdayız. Bundan sonrada beraberiz." dedi.

Konuşmasının son bölümünde helallik isteyen Aziz Duran, sözlerini şöyle tamamladı: "Bildiğiniz gibi dün Sayın Başbakanımız yeni adayımızı açıkladı. Bu Başbakanımızın takdiri. Biz kendisinden zaten bir talepte bulunmamıştık. Verecekleri her kararın sonuna kadar yanında olacağımızı söylemiştik. Belki erken ama ben şimdiden burada beraber çalıştığım meclis üyesi arkadaşlarıma ve mesai arkadaşlarıma hakkımı helal ediyorum. Sizlerden de haklarınızı helal etmenizi istiyorum."

Belediye Meclis Üyeleri Başkan Duran'ı konuşmasının ardından alkışladı. AK Parti Grubu adına söz alan Meclis Üyesi ve Ak Parti Grup Sözcüsü Süleyman Özmen de, Aziz Duran'ın 15 yıllık süre içerisinde çok önemli hizmetlere imza attığını söyledi. Süleyman Özmen, Başkan Aziz Duran'ın 15 yıldır şehre hizmet ettiğini belirterek sözlerine şöyle devam etti: "İlk göreve geldiğinde şehrimize önemli hizmetler kazandırdı. Fakat hepinizin bildiği gibi büyük bir felaket yaşadık. Bu felakette, o zor günlerimizde başkanımız görevinin başındaydı. Büyük bir özveriyle çalıştı. Yıkılmış şehri ayağa kaldırdı. Son beş yıldaki yatırımlara bakarsak bunları görebiliriz. Kendisine teşekkür ediyoruz. Bundan sonrada kendisinden istifade edeceğiz, faydalanacağız."

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]