Aynı Kaderi Paylaşan Kardeşlerin Hikayesi İçler Acısı!

Erenler ilçesinde yaşayan 5 çocuklu Berk ailesinin 3 erkek çocuğu tıpta tedavisi olmayan kas erimesi hastalığıyla mücadele ediyor.

Aynı kaderi paylaşan kas hastası 3 kardeşin dramı yürekleri burkuyor. Kas erimesi hastalığına yakalanan kardeşlerin kasları günden güne eriyor. Çaresiz anne ve baba çocuklarını en iyi şekilde yaşatabilmek için ellerinden gelen gayreti gösteriyor.

Ahmet (35) ve Aynur Berk'in erkek çocukları Enes (13), Hasan Hüseyin (11) ile Recep Şerif (7), çaresi olmayan kas hastalığı sebebiyle zor günler geçiriyor. Diğer çocuklar Asiye Nur (11) ile Esma(10) ise ortak kaderi paylaşan 3 kardeşlerinin de sağlıklarına kavuşması için dua ediyor.

Berk ailesi, çocuklarının başlarına gelen olayı Hasan Hüseyin'in hastalanmasıyla öğreniyor. Yürümekte zorluk çektiği için ailesi tarafından Sakarya Devlet Hastanesi'ne götürülen Hasan Hüseyin, hastalığına teşhis konamayınca Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne sevk ediliyor. Burada yapılan testler sonucunda Hasan Hüseyin'in kas erimesi hastalığına yakalandığı ortaya çıkıyor.Yapılan muayene ve testler sonucunda Enes ve Recep Şerif'inde aynı hastalığı taşıdıkları belirleniyor.

Günden güne eriyen kardeşlerden Hasan Hüseyin tekerlekli sandalyeye kadar düşmüş. Sağlığı günden güne götüye giden Enes merdivenleri çıkmakta zorlanıyor. Hastalık en küçük kardeş Recep Şerif'te de belirtilerini göstermeye başlamış.

"ALLAH'TAN UMUT KESİLMEZ"

Baba Ahmet Berk, CİHAN muhabirine yaptığı açıklamada, çocuklarının durumuna çok üzüldüğünü söyledi. Ellerinden bir şey gelmediğini ifade eden acılı baba, çocuklarını en iyi şekilde yaşatmak için çaba harcadıklarını dile getirdi. Çocuklarının tedavisi için çalmadık kapı bırakmadıklarını anlatan Berk; "Çocuklarım doğduklarında çok iyiydiler. Hiç bir sağlık problemleri yoktu. Ancak yaşları ilerleyince bu hastalık ortaya çıktı. Doktorlar hastalığın tedavisinin olmadığını bize söyledir. Allah'tan ümit kesilmez. İnşallah en kısa sürede hastalığın çaresi bulunur ve çocuklarım sağlığına kavuşur." dedi.

Anne Aynur Berk ise sabretmekten ve dua etmekten başka çarelerinin olmadığını söylüyor. Çocuklarının durumuna çok zor alıştığını kaydeden gözü yaşlı anne, çocuklarının her şeyleri ile ilgilendiğini belirtti. Çocuklarının isteklerini en iyi şekilde yapmaya çalıştıklarını vurgulayan Berk, şunları söyledi: "Çocuklarımın hepsi okuyorlar. Kızlar kendi başlarına okula gidebiliyorlar. Ancak erkek kardeşlerini okula ben götürüp getiriyorum. Hasan Hüseyin tekerlekli sandalyede okula gidiyor. Okul evime yakın. Tenefüs aralarında okula giderek ihtiyaçlarını gidermelerinde ben yardımcı oluyorum. Hasan Hüseyin yatarken etrafına dönemiyor. Geceleri kalkıp acı çekmesin diye yatakta onu sağa sola döndürüyorum. Çocuklarım git gide çekiliyorlar. Onlar için elimden gelen her şeyi yapmaya çalışıyorum."

"EN ÇOK YÜRÜMEK İSTİYORUM"


Çocuklarının engelli raporu olmasına rağmen özürlü maaşı alamadığını anlatan Berk; "Recep Şerif'in yüzde 99, Enes'in yüzde 19 ve Hasan Hüseyin'in ise yüzde 60 özürlü raporu var. Ancak özürlü maaşlarını alamıyoruz. Eşim babasının kurduğu inşaat şirketinde iki kardeşiyle ortaktı. Ancak iflas ettiler. Şirket halen faal gözüküyor. Çocukların maaş alabilmesi için eşimin şirketteki ortaklığından çıkması gerekiyor. Bunun için de bin 500 TL civarında para gerektiğini bize söylediler. Bizim bu ücreti ödeyecek durumumuz yok. Kendimiz için bir şey istemiyoruz. Maaşlarını onların ihtiyacı için istiyoruz. Devletten çocuklarımıza engelli maaşı bağlamasını istiyoruz." diye konuşu.

Tekerlekli sandalyede annesinin yardımıyla okula gidebilen Hasan Hüseyin, en çok yürümek istediğini belirtiyor. Büyüyünce bilgisayar mühendisi olmak istediğini anlatan Hasan Hüseyin, sağlığına kavuşmayı arzuladığını kaydetti.

Ağabeylerinin durumuna çok üzüldüğünü ifade eden Esma ise; "Abilerimin yürümesini ve koşmasını istiyorum. Onlarla koşup oynamak istiyorum. Benden bir şey istediklerinde hemen yapıyorum. Onlar için dua ediyorum." şeklinde konuştu.

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]