Ayhan Sefer Üstün Kurban Bayramını Kutladı

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün, İslam coğrafyasında, Kurban Bayramı\'nda da insanların öldürüldüğünü belirterek, "Müslüman kanının akmadığı sadece kurban kanının aktığı bir bayram diliyorum. İnşallah böyle bayramlara ulaşırız" dedi.

Üstün, partisinin Sakarya İl Başkanlığı tarafından düzenlenen bayramlaşma programının ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, Müslümanlar için Kurban Bayramı\'nın önemli bir gün olduğuna vurgulayarak, "Yüce Rabbim, nice bayramlara ulaşmayı nasip etsin. İnşallah bundan sonraki bayramlarda bugün içinde bulunduğumuz kaos ortamı olmaz çünkü Suriye\'de, Mısır\'da, Myanmar\'da, Doğu Türkistan\'da ve dünyanın birçok yerinde Müslüman ve mazlum kanı akmaya devam ediyor" diye konuştu.

Müslümanların birlik ve beraberlik içinde olması gerektiğini belirten Üstün,  "Müslüman kanının akmadığı sadece kurban kanının aktığı bir bayram diliyorum" ifadesini kullandı.

Üstün, böyle bayramlara ulaşmayı dileyerek, "Bu konuda silkilenip kendimize gelmemiz lazım. Müslüman coğrafyasında kendi sorunlarımızı çözmeyi ve kendi kendimizi yönetmeyi bilmemiz lazım. Dışarıdan gelen nifaklara kapımızı kapatmalıyız. Kardeş kavgasından faydalanmak isteyen birçok kesim oluyor. Birlik ve beraberliğimizi sağlayamadığımız için maalesef kan akmaya ve kavgalar yaşanmaya devam ediyor. Daha dün milyonlarca kardeşimiz hacı oldu ve beraber dua etti. Bu birlikteliği dünya genelinde sağlamalıyız. İslam ülkelerinde birlik ve beraberliği oluşturmamız gerekiyor" şeklinde konuştu.

10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]