Ayçiçeği üreticilerinin çekişmeli kongresi sonuçlandı

Kaynarca Yağlı Tohumlar Kooperatifi yönetim seçiminde pembe ve beyaz listeler yarıştı oyların 255\'ini alan Ayhan Demirhan rakibi İbrahim Karaman\'ı 17 oy farkla geçerek yeni başkan oldu.

794 Sayılı Kaynarca Yağlı Tohumlar Kooperatifi Genel Kurulu\'nda 2 liste yarıştı. Kaynarcalı ayçiceği üreticilerinin yakın ilgi gösterdiği kongrede 504 ortak oy kullandı. Geçersiz 11 oyun çıktığı seçimde 493 oyun 255\'ini alan Ayhan Demirhan ve ekibi 17 oy farkla yeni yönetimi oluşturdu. Rakibi İbrahim Karaman\'ın listesi ise 238 oy aldı.

794 Sayılı Kaynarca Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Genel Kurulu Dr. Hasan Akgün Bulvarı\'nda bir düğün salonunda yapıldı. Divan Başkanlığınına Yılmaz Arslan\'ın seçildiği kongrede iki aday listesi yarıştı.

Kongrenin ilk maddesi olarak Atatürk ve şehitler için saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Yönetim Kurulu\'nun çalışma raporu ile bilanço ve gelir hesapları okundu. Yönetim kurulunun çalışmaları oy çokluğu ile ibra edildi.

Birlik Genel Kurulu\'nda kooperatifi 4 yıl süreyle temsil edecek asil ve yedek temsilciler seçildi.

Seçim sonucunun açıklanmasından sonra konuşan Ayhan Demirhan kendisine ve arkadaşlarına duyulan güvenden dolayı ortaklara teşekkür ederek, "Bize verilen desteğe uygun hareket ederek ayçiçeği üreticimizin haklarını sonuna kadar savunarak, iyi bir yönetim sergileme çabasında olacağız. Buraya oy kullanmaya gelerek kooperatife sahip çıkan, bize veya diğer listedeki arkadaşlarımıza oy veren tüm ortak arkadaşlarımıza teşekkürü bir borç biliyorum. Herkesi kapsayan bir yönetim anlayışında olacağız. İlçemize, kooperatifimize ve Trakya Birlik camiasına hayırlı olmasını dilerim" diye konuştu.

Geçerli 493 oyun 255\'ini alarak seçimi kazanan Ayhan Demirhan\'ın pembe listesi, Yönetim Kurulu: Ayhan Demirhan, Mehmet Cebesoy,Müjdet Okçu, Muammer Açıkgöz. Kooperatif Temsilcileri: Ayhan Demirhan, Rüşan Yoldaş, Ferhat Yıldız, Mustafa Özbay, Nihat Candan, Ergün Pektaş, Nihat Akcan.
Yedek Yönetim Kurulu Üyeleri: Tuncay Çavdar, Sinan Şentürk, Milayim Yenilmez, Fikri Akcan.
Yedek Kooperatif Temsilcileri: Talat Vural, Gökhan Bozdemir, İlyas Sevil, Osman Arslan, Mustafa Arıtkan, Hikmet Malçok, Kasım Çelikten.

Sandık kurulunun seçim sonucunu açıklamasından sonra  seçimi 17 oyla kaybeden İbrahim Karaman ve ekibiyle ortaklar kazanan ekibi tebrik ederek başarı dilediler.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]