"Ay tutulmasının ardından deprem geliyor"

Kocaeli\'de vatandaşlar parçalı ay tutulmasını aileleriyle birlikte sahildeki teleskoptan izledi. Bazı vatandaşlar ay tutulmasının depremin habercisi olduğunu belirtirken, aydaki tutulma saat 23.00 sıralarında gözle görülür hale geldi. 

Vatandaşlar 21.04- 01.11 saatleri arasında gerçekleşen parçalı ay tutulmasını Seka Park\'ta bulunan teleskoptan izledi. Dikkatli gözlerle aydaki değişimi inceleyen vatandaşlar, çocuklarına teleskoptan ay tutulmasını izletti. Bazı vatandaşlar ise ay tutulmasını cep telefonu ile kaydederek, ay yüzeyindeki değişimi telefonlarına kaydetti. İlk defa ay tutulmasına şahit olan küçük çocuklar heyecanla aya bakarken, Sakarya\'da 17 Ağustos depremini yaşayarak enkaz altında kalan bir vatandaş ise, daha önceki depremlerden önce ay tutulması yaşandığını ve bu tutulmanın da depremin habercisi olacağını belirterek dikkatli olacaklarını söyledi.

Saat 21.04\'te başlayan, Ortadoğu, Asya\'nın büyük bölümü, Avrupa, Avustralya ve Antartika\'dan gözlenebilen parçalı ay tutulması, saat 23.00 sularında çıplak gözle izlenebilecek duruma geldi. Bu süre zarfında parlaklığı gitgide azalan ayın üzerinde, gölgeler oluştu.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]