Avukatlar, arkadaşlarına yapılan saldırıyı protesto etti

Sakarya Barosu Avukatlarından Aydın Günaydın dün akşamüzeri ofisinden çıktığı sırada silahlı saldırıya uğradı. Hayati tehlikesi bulunmayan Avukat Günaydın, Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedaviye alındı.

Bu saldırının ardından Baro Başkanı Av. Zafer Kazan çok sert bir basın açıklaması yaptı. Açıklamasında kişilerin hak ve hüviyetini savunan avukatlara yapılan bu saldırıları toplumun intihar etmesine benzeten Başkan Kazan, son günlerde avukatları hedef alan bu sürece değinerek: “Avukata sıkılan kurşun bu toplumun huzuruna hukukuna hak ve özgürlüklerine sıkılan kurşun demektir! Cinnet halinde olan toplumun, bu sosyolojik durumunu ne ile nasıl açıklayabiliriz? Meslektaşımıza geçmiş olsun diyoruz. Baromuz daima yanında olacaktır ve yasal sürecin de sonuna kadar takipçisi olacaktır. ” diyerek davanın takipçisi olacağını belirtirken asıl sorumluların, avukatları itibarsızlaştırmakla beraber adeta hedef gösteren yüksek makam sahipleri olduğu vurgusunu yaptı.

Alanya’da da basın açıklaması yapan avukatların polis tarafından uğradığı sert müdahaleye de değinen Başkan Kazan :” Demokratik haklarını kullanan meslektaşlarımıza yapılan bu vahşice saldırıyı kınıyoruz. Kimse bizden bugün avukatlara yapılanları unutmamızı beklemesin. Gün gelecek devran dönecek hesabını soracağız ama biz hukuktan ayrılmayacağız.” diyerek tüm meslektaşlarına geçmiş olsun dileğinde bulundu.
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]