Avrupa Şampiyonası Elemeleri Sakarya'da Yapıldı

Avrupa Şampiyonası ve Akdeniz Oyunları’nda mücadele edecek Milli Takım’ı belirlemek için yapılan seçme müsabakaları Sakarya’da yapıldı. 

Türkiye Büyükler Şampiyonası’nın ardından yapılan milli takım seçmeleri Sakarya’da gerçekleşti. Kıran kırana maçlara sahne olan organizasyonda en büyük sürpriz 84 kilo dünya üçüncüsü Yavuz Karamollaoğlu’nun kilosunda ilk üçe girememesi oldu. 

Milli takım seçmeleri erkekler ve bayanlarda toplam dokuz kategoride yapıldı. Kasım ayında Paris’te yapılan dünya şampiyonasında dereceye giren ve Türkiye şampiyonasında da ilk sırayı alan Serap Özçelik (50 kg), Şeyda Burucu (68 kg) ve Enes Erkan’ın (+84 kg) kilolarında seçme yapılmadı. 

Erkekler katada Mehmet Yakan ve bayanlar katada Kübra Akarsu rakiplerini geçerek seçmeleri ilk sırada tamamladı. Bayanlar 61 kiloda Avrupa gençler şampiyonu Bahar Erşeker, geçen yılın Avrupa üçüncüsü Ece Yaşar’ı geride bırakmayı başardı. Milli takım sporcuları Tuba Yenen (55 kg) ve Meltem Hocaoğlu da (+68 kg) fazla zorlanmadan aday kadroya ilk sıradan girdi.

"Yavuz Karamollaoğlu Sürprizi"

Altı sporcunun seçmeye girdiği erkekler 60 kiloda Türkiye şampiyonu Aykut Kaya, Eyüp Güler’in önünde seçme müsabakalarını da birinci bitirdi. 67 kiloda geçen yılın Avrupa ikincisi Ömer Kemaloğlu da İdris Demir, Adil Alişiroğlu ve Mustafa Şahin’i geride bıraktı. 

Tam 10 sporcunun mücadele ettiği erkekler 75 kiloda Serkan Yağcı zorlu maçlar sonunda ilk sırayı alırken, Türkiye şampiyonu Necati Pınarbaşı ve Müslüm Baştürk ilk üçe giren diğer isimler oldu. 

84 kiloda Türkiye şampiyonasındaki sıralama seçmelerde de değişmedi. Aykut Usda, Gökhan Gündüz ve Osman Özmen’in önünde seçme müsabakasını da zirvede tamamlamasını bildi. 84 kilonun dünya üçüncüsü Yavuz Karamollaoğlu’nun ilk üçe girememesi seçmelerin en büyük sürprizi oldu. 

Avrupa şampiyonası ve Akdeniz Oyunları’nda mücadele edecek milli takım, Konya’daki Avrupa Ümitler, Gençler ve 21 Yaşaltı Şampiyonası’ndan sonra şekillenecek. 
11 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]