Av sezonu açılıyor

Merkez Av Komisyonu Kararları (MAK) 26 Mayıs 2013 tarih ve 28658 sayılı Resmi Gazete de yayınlandı. MAK’ın yayınlanması ile 2013-2014 Av Döneminin açılış tarihleri ve av dönemindeki uygulama esasları belirlendi.

Kararlar avcı camiasının genelde olumlu tepkisi ile karşılanırken Sakarya Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Osman Demirel, avcıların yasak olmayan bölgelerde avlanmaya çıkabileceklerini belirtti.

Şube Müdürü Osman Demirel yaptığı açıklamada, “2013-2014 av sezonu İlimizde 17 Ağustos tarihinde Bıldırcın ve Üveyik avıyla açılacak. Avcılık Belgesinin vizesini yaptırarak avlanma izin kartını da alan avcılar, Çarşamba, Cumartesi, Pazar günleri ve resmi tatil günlerinde yasak olmayan yerlerde avlanmaya çıkabilirler. Bu sezon ayrıca Bıldırcın Üveyik ve yaban domuzu avı için Salı günü de av günü sayılmıştır” dedi.

Demirel, av sezonunun açılmasıyla tüm av hayvanlarının avının serbest olmadığını, sadece Bıldırcın, Karga türleri, Saksağan ve Üveyik ile Yaban Domuzu ve Çakal avının bu tarihte serbest olduğunu, diğer av hayvanlarının avının ilerleyen tarihlerde açılacağını belirterek avcıları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Avlanmanın Avcılık Belgesi sahibi avcılar tarafından izin verilen günlerde, ava açık alanlarda ve izin verilen türlerin limitler dahilinde avlanma suretiyle icra edilmesi gerektiğinin altını çizen Demirel, bunun dışındaki avlanma eylemlerinin suç teşkil edeceğini ve idari para cezalarına konu olacağını belirtti.

Avlanmak için öncelikle 2013 yılı vize işleminin yapılması gerekiyor

Av sezonunda avlanmak isteyen avcıların öncelikle Avcılık belgelerinin 2013 yılı vize işleminin yapılmış olması gerektiğini kaydeden Demirel, avcıların daha sonra da avlanacakları alana göre (İl içi ya da Ülke geneli ) avlanma pullarını almaları gerektiğini vurguladı. Avcılık belgesi vize işleminin ve avlanma izin kartlarının satışının en kısa zamanda başlayacağını belirten Şube Müdürü Demirel, ayrıca avcıların bu işlemleri bağlı oldukları avcı derneği aracılığıyla yapabildiği gibi münferit olarak Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğüne bizzat gelerek yapabileceklerini de söyledi.

Avcıların av sezonuna ait Avlanma İzin Kartını aldıklarında kendilerine 2013 - 2014 Av dönemi Merkez Av Komisyonu kararlarına ait kitapçığın verildiği, bu kitapçıkta 4915 sayılı Kara avcılığı Kanunu başta olmak üzere avcılıkla ilgili ihtiyaç duyulacak bütün ayrıntıların yer aldığını kaydeden Demirel, avcıların bu kitapçıkta belirtilen esaslar dahilinde avlanmalarının kendilerini herhangi bir sıkıntıya düşürmeyeceği, bu nedenle öncelikle belirtilen kitapçığın avcılar tarafından incelenerek ondan sonra ava çıkmalarının kendileri açısından yararlı olacağı hususunu da hatırlattı.

Sakarya’da yasal yükümlülüklerini yerine getirmek suretiyle avlanan tüm avcılara av sezonunun hayırlı olmasını, avlarının bereketli olmasını dileyen Osman Demirel, “Tüm avcı dostların avlanma belgesi ve avlanma izinlerini avlaklarda yanlarında bulundurmalarını istiyoruz. Avcılarımız, 2013-2014 Merkez Av Komisyonu kitabı ile avlanacakları bölgenin haritalarını yanlarına almaları, av kaynaklarına verilen kurallar doğrultusunda faydalanmaları hususlarına dikkat etmelerini rica ediyoruz. Avcılarımızın Av sezonunun iyi geçirmelerini dilerim, Haydi Rasgele” dedi.

10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]