ATSO’dan "Verimlilik" Konferansı

Üyelerimizin şirket potansiyellerini geliştirmek amacıyla Milli Prodüktivite Merkezi (MPM) ve Adapazarı Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) tarafından müşterek olarak 18 Nisan 2008 Cuma Günü saat 14:00’de “Verimlilik” konulu konferans düzenlendi.

Milli Prodüktivite merkez uzmanlarından Sayın Saniye Hameşoğlu’nun konu hakkında bilgiler aktardığı söz konusu konferansa, Sakarya’da faaliyet gösteren firmaların üretim ve planlama departmanlarının yetkilileri ve çalışanlarından oluşan 50 kişilik bir grup katıldı.

MPM Uzmanı Hameşoğlu verimliliğin tanımı, önemi, verimliliği artırmak için yapılması gerekenler konusunda katılımcılara detaylı bilgiler aktardı.

Verimliliği tanımlayan Hameşoğlu, değişimin verimlilik anlamına gelmediğini ancak verimliliği artırıcı bir unsur olabileceğine değinerek; Verimliliği “üretilen mal ve hizmetler ile bu üretimi gerçekleştirmek için kullanılan mal ve hizmetler bütünüdür” diye tanımladı.

Günümüzde verimliliğin öneminin ciddi derecede arttığını ve verimliliği artıma konusunda taleplerin artmasının sebebinin inovasyon ve global pazarda, ihtiyaçlarda meydana gelen değişim olduğunu belirten Hameşoğlu, firmalarda yönetimden iş akışına, organizasyon yapısından insan kaynakları ve insan ilişkilerine kadar her noktada verimliliğin önem kazandığını vurguladı.

Verimliliği artıran unsurlar üzerinde duran Hameşoğlu, verimliliği artırmak için maliyeti azaltarak, büyümeyi başarmak ve daha hızlı çalışarak üretimdeki girdi ve çıktılar arasında bir denge kurulması gerektiğini belirtti. Şirketin mali harcamalarının kısıtlanmasının da verimliliği artırmada etkili olacağını dile getirdi.

MPM Uzman Saniye Hameşoğlu, günümüzde verimliliğin yönetimin bir fonksiyonu olarak tanımlandığını ve bu çerçevede üretimin değil yönetimin verimliliğinden söz edilmekte olduğunu bildirdi.



Son olarak verimliliği artırmak için varolan yöntemlerin sistematik olarak analizi, gereksiz işlerin ortadan kaldırılması, yapılması gereken işlerin daha az çaba, zaman  ve maliyetle yapılmasının sağlanarak iş yöntemlerinin geliştirilebileceğini de ifade etti.

Karşılıklı soru cevap ve görüş alışverişi yapılarak gerçekleştirilen "Verimlilik" konulu konferansa katılım ve ilgi oldukça yoğundu.
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]