ATSO ile Şekerbank, Eko Kredi Protokolü İmzaladı

Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ile Şekerbank arasında “Eko Kredi” protokolü imzalandı.

ATSO Başkanı Şinasi Bayraktar ve Şekerbank Akyazı Şube Müdürü Mustafa Fazlıoğlu tarafından imzalanan protokol gereği oda üyesi sanayiciler faizsiz krediden faydalanabilecekler.

ATSO Başkanı Şinasi Baraktar, Şekerbank Genel Müdürlüğü'nün Dünya bankasından temin ettiği sıfır faizli enerji tasarrufuna yönelik ve Eko Kredi ismini verdiği bu krediden odaya mensup tüm sanayi ve esnafın yararlanacağını belirterek, kredinin faizsiz oluşunun sanayi ve esnaf adına sevindirici olduğunu kaydetti.

Şekerbank Akyazı Şube Müdürü Mustafa Fazlıoğlu ise kredinin amacının sanayici ve esnafın mevcut yatırımlarının ve yapılması planlanan yatırımları ile enerji maliyetlerini düşürerek daha ekonomik enerji girdisi elde etmesine yardım olmak olduğunu belirterek, “Yatırımcılar yalıtım güneş enerjisi ve izolasyon gibi yatırımlarının finansmanında Eko Kredi'den faydalanarak yapacağı tasarruf neticesinde 12 aya kadar faizsiz kullandırılan kredinin borcunu ödenmesinde büyük avantaj sağlayacaklar. Faiz oranları vadeye bağlı olarak ücretli çalışanlar için yüzde 0'dan başlayarak yüzde 1,39 arasında değişen kredide 60 aya kadar vadenin yanında müşterinin talebine göre ilk 4 ay ödemesiz yada 3 ayda 1 ödeme olanağında sağlanacak. Esnaf ve işletmeler için ise 8 yıla varan vadelerde ilk iki yıl geri ödemesiz ödeme kolaylığından faydalanabilecek” dedi.
14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]