ATSO - Yapı Kredi Bankası Kredi Protokolü

Ekonomide oluşan istikrar ortamını pekiştirmek ve yatırımlara destek olmak, üyelerimizin finansman ihtiyaçlarını karşılamak, uygun ödeme şartlarında, uzun vadelerde ve düşük faiz oranlarıyla kredi kullanabilmelerine imkan sağlamak amacıyla bankalar ve finans kuruluşları ile kredi protokolleri imzalamaya ve imzalanan protokolleri günün şartlarına göre yenilemeye yönelik çalışmalar devam etmekte.

Bu çalışmaların kapsamında; Adapazarı Ticaret ve Sanayi Odası ve Yapı Kredi Bankası arasında geçmiş yıllarda imzalanan kredi protokolü ekonominin şartlarına göre yeniden revize edildi.  Protokolün imza töreninde Adapazarı Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erol Öztürk, Yönetim Kurulu Üyeleri, Yapı Kredi Bankası Marmara Bölge Müdürü Aydın Akkan, Yapı Kredi Bankası Şube Müdürü Cemal Kayal hazır bulundu.

İmzalanan yeni protokol ile ATSO üyeleri işletme finansmanı gereksinimlerini uygun şartlarla karşılamak üzere, uygun faiz oranları ve ödeme koşulları ve cazip fırsatlarla, yeniden Yapı Kredi’de özel kredi olanaklarından faydalanabilecekler.

Söz konusu kredi protokolü imza töreninde konuşan Adapazarı Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erol Öztürk, Koç Grubuna ait olan Yapı Kredi Bankasının esnaf ve sanayici ve ve KOBİ’lere  her zaman yardımcı olduğunu, 8 trilyon üzerinde kredi kulandırdığını ve bu desteklerinden dolayı tüm sanayici ve iş adamları ve üyelerimiz adına teşekkürlerini sundu.

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Erol Öztürk imza töreninde yaptığı açıklamalarda, ekonomik dar boğazın yaşandığı bu dönemde ATSO olarak Sakarya’da faaliyet gösteren KOBİ’leri geliştirmeye, büyütmeye ve global rekabetin içinde ayakta kalmalarını sağlamaya çalıştıklarını, KOBİ’lere maddi destek ve finansman sağlamak amacıyla önceki yıllarda bir kredi protokolü imzalandığını ve Yapı Kredi ile yapılan bu protokol çerçevesinde ATSO üyelerinin banka nezdindeki talepleri  değerlendirilerek ihtiyaçları oranında kredi kullandıklarını ifade etti.

Günün gelişen ekonomik şartları çerçevesinde faiz oranları ve vadeler revize edilerek söz konusu protokolün yenilendiğini girişimcilere ve KOBİ’lere destek veren Yapı Kredi Bankası'nın bundan sonrada ekonomik olarak zor günler geçiren işadamları ve sanayicilere vermiş oldukları desteklerin devam etmesini sağlamak amacında olduklarını belirtti.

Yapı Kredi Bankası Marmara Bölge Müdürü Aydın Akkan, Türkiye’deki işletmelerin %99’unu oluşturan KOBİ’lerin ülke ekonomisinin belkemiği olduğunu ve KOBİ’lerin katkısının ülkenin ekonomik ve sosyal gelişimi için çok önemli olduğunu, buna rağmen kullanılan kredi oranında KOBİ’lerin geride kaldığını, kredi pazarından aldığı payların hala yeterli seviyeye gelmediğini dile getirdi. Akkan, bu nedenle üretimde kalite ve ürün çeşitliliği sağlamayı amaçlayan ama finansman yetersizliği nedeniyle gelişmiş teknolojilere sahip olamayan KOBİ’ler için çeşitlilik arz eden yatırım ve işletme ihtiyaçlarına cevap verebilecek nitelikte kredileri uygulamaya koymayı amaçladıklarını dile getirdi.

Ayrıca 2003 yılından bu yana 100'ün üzerinde ticaret ve sanayi odaları ile protokol imzaladıklarını, KOBİ’lerin Yapı Kredi Bankası için önemli olduğunu ve ayrıca banka bünyesinde KOBİ bankacılığı birimi açtıklarını ve bu desteğin bundan sonra da devam edeceğini ifade etti.

Yapı Kredi Bankası Marmara Bölge Müdürü Aydın Akkan tarafından Adapazarı Ticaret ve Sanayi Odası ile imzalanan kredi protokolünün yenilenmesi adına ve Adapazarı Ticaret ve Sanayi Odası ile geçmişten bugüne süre gelen işbirliğini daha da geliştirmek adına ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Erol Öztürk’e plaket sunuldu.

Söz konusu toplantı karşılıklı iyi niyet ve temennilerle sona erdi.
16 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]