Atatürk ve Latife Hanım'ın Heykelleri Hayran Bıraktı

Mustafa Kemal Atatürk ve eşi Latife Hanım'ın balmumundan yapılan heykelleri, Türkiye'de ilk defa Ada Alışveriş Merkezi'nde sergilendi. Ziyaretçiler, gerçeğe çok benzeyen heykellerden çok etkilendiklerini belirtti.

Jale Kuşhan tarafından Türkiye'de organizasyonu gerçekleştirilen Balmumu Heykeller Sergisi, Adapazarı'nda bulunan Ada Alışveriş Merkezi'nde açıldı. Türkiye'de ilk defa Atatürk ve Latife Hanım'ın heykellerinin de bulunduğu sergide; Cengiz Han, Napoleon Bonapart, Dostoyevski, Karl Marx, Hürrem Sultan, Kemal Sunal, Beatles gibi birçok ünlünün heykelleri yer alıyor. Sergide 47 ünlünün balmumu heykellerinin sergilendiğini vurgulayan sergi yetkilisi, şöyle konuştu: "Heykellerde gerçek saç, sakal kullanılıyor. Gözler cam protez. Kazalarda gözlerini kaybeden insanların gözlerinden. Dişler protez. Bir heykel üzerinde 8 ila 15 sanatçı çalışıyor. Heykellerin hepsi St. Peterburg Müzesi'nden geldi. Atatürk başta olmak üzere Latife Hanım, Kemal Sunal, Levent Kırca gibi birçok ünlünün heykeli var. Ziyaretçilere bilgi veriyoruz. Özellikle öğrenciler için çok yararlı."

Sergi yetkilisi, Atatürk ve Latife Hanım'ın heykellerinin ilk defa Adapazarı'nda sergilendiğini belirterek şöyle konuştu: "Birebir ölçülerden yapıldı. Latife Hanım 1.62 boyunda, Mustafa Kemal 1.68 boyunda çalışıldı. Heykeller St. Peterbug Müzesi'nde yapıldı. Ama ilginç olan makyajları Levent Kırca'nın yapması. Başarılı bir çalışma. Ziyaretçiler olumlu tepki veriyor."
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]