Atatürk anıtı önünde açılan kermese tepki

Karasu İlçesi\'nde Atatürk Bulvarı’nın trafiğe kapalı olan kısmında yer alan Atatürk Heykeli önünde bazı sivil toplum kuruluşlarının kermes ve sergi açmasına Karasu Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) ve CHP Karasu İlçe Başkanlığı tarafından tepki geliyor.

Anıta sadece çelenk sunulabileceğini ve saygı duruşunda bulunabileceğini öne süren ADD ve CHP Karasu Belediyesi’ne konu hakkında şikayette bulundu.

Karasu Atatürk anıtının meydanında açılan kermes ve yardım faaliyetleri konusunda buranın işgal edildiğini aynı zamanda anıt etrafının kamusal alan olduğundan orada yalnızca saygı duruşu ve çelenk koyulabileceğini söyleyen Karasu Atatürk Düşünce Derneği ve Karasu CHP İlçe Başkanlığı Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu’na şikayetlerde bulunarak bu konuda belediyeyi gereğinin yapılması konusunda göreve davet ettiler. Anıt önünde en fazla kermes ve sergi açan sivil toplum kuruluşlarından biri olan İHH Karasu Temsilciliği ise konu ile ilgili olarak ulusal gazetelere durumu anlattıklarını ve anlatmaya devam edeceklerini söylerken önümüzdeki günlerde bir dizi yaptırım ve basın açıklaması düzenleyerek duruma tepki göstereceklerini belirttiler.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]