Atabek'ten HDP'li kadın vekillere tepki

ÇİĞDEM ATABEK: “HDP’Lİ KADIN VEKİLLER DE ERKEKLERE ŞİDDET UYGULUYOR”
Eski Bakan Yardımcısı Atabek, Yeniakit Gazetesi’ne verdiği röportajda şiddet olaylarıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Atabek, şiddetin bazı medya kuruluşları tarafından özellikle işlendiğine dikkat çektiği konuşmasında “ çocuklarınızı zararlı medyadan uzak tutun” uyarısında da bulundu.

ÇOCUKLARINIZI UZAK TUTUN
Aile ve Sosyal Politikalar Eski Bakan Yardımcısı ve Ak Parti Sakarya Milletvekili Aday Adayı Çiğdem Erdoğan Atabek, Yeni Akit Gazetesi’nden İsmail Uğur’un sorularını cevaplandırdı. Atabek, Özgecan cinayetinin cahiliye dönemini aratmayacak bir vahşet olduğunu vurguladığı söyleşide özellikle bazı medya kuruluşlarının uzun zamandır şiddet olaylarına dizi ve haberlerde geniş yer verdiğine dikkat çekerek “ bunlar çocuklarımızın bilinçaltına işleniyor. İleriki yaşlarda ise bu çocuklarımız psikopat olarak ortaya çıkıyor. Çocuklarımız bu dizilerden ve haberlerden zehirleniyor. Anne ve babalara sesleniyorum, lütfen çocuklarınızı zararlı medyadan uzak tutun” çağrısında bulundu.

KADINA ŞİDDET DERKEN ERKEK DÜŞMANLIĞI OLUŞTURULMASIN
Şiddeti sadece kadınlara yönelik olarak düşünmemek gerektiğini hatırlatan Atabek, bu olaylarla erkek düşmanlığını oluşturulmaması gerektiği ifade etti. Özgecan vahşeti sonrasında ailesinin de düşünülmeden haberlere konu edildiğine vurgu yapan Atabek “ gerek Özgecan’ın ailesi, gerekse caninin akrabaları zor zamanlar geçirdi. Bazıları soyadlarını değiştirip, bazıları ise göç etmek zorunda kaldı. Caniye en ağır cezanın verilmesi gerektiğini de söyleyen Atabek, bu tür eğilimde olanlara karşı da “ böyle yaparsanız böyle olursunuz” mesajının çok net verilmesi gerektiğini belirtti. 

HDP’Lİ KADINLAR DA ERKEĞE ŞİDDET UYGULUYOR
Şiddetin sadece erkekler tarafından kadınlara uygulandığı gibi bir algı oluşturulmaya çalışıldığına dikkat çeken Atabek, “şiddetin kötü olduğunu şiddetle anlatmaya çalışanlar var. En son Meclis’te meydana gelen olaylara bakın, HDP’li kadın milletvekilleri kürsü işgal ederek bir erkek milletvekiline şiddet uyguluyorlar. Bu bilinçli bir girişim, o kadın milletvekiline karşılık verilmiş olsaydı “ Ak Partili erkek milletvekilleri kadına şiddet uyguluyor denilecekti”
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]