Atabek, Analiz programının konuğu oldu

Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcılığından istifa ederek AK Parti Sakarya Milletvekili Aday Adayı olan Çiğdem Erdoğan Atabek, Analiz programının konuğu oldu.

Medya Rota Genel Yayın Yönetmeni Ersin İbil\'in hazırlayıp sunduğu Analiz programı bu hafta RATED\'e bağlı tüm yerel radyolardan yayınlandı. Programa ayrıca RATED Genel Sekreteri / Radyo Programcısı Murat Gür de katılarak Atabek’e sorular sordu.

ERDOĞAN DÜNYA LİDERİ
Programda siyasi geçmişinden bahseden Çiğdem Erdoğan Atabek, yaptığı görevleri bir bir anlattı. Özellikle MKYK üyeliği zamanına vurgu yapan Atabek, "MKYK\'da olduğum dönemde Dünya Lideri olan Recep Tayyip Erdoğan\'la aynı masada siyaset yapma fırsatı buldum. Allah\'a hamd olsun. Onun tecrübeleri bizim önümüze ışık tutuyor" ifadelerini kullandı.

KATİLLER EN AĞIR ŞEKİLDE CEZALANDIRILMALI

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığında gerçekleştirilen ve gerçekleştirilmek istenen projelerden bahseden Atabek, Özgecan konusuna da değinerek, "Özgecan\'ın katilleri sadece kendi adını kirletmedi. Katillerden birinin ailesi şu anda soyadını değiştirmek istiyor. Öyle bir insanla aynı soyadını kullanmak istemiyorlar. Bu insanlar böyle çirkinleştikçe tüm sülaleleri zarar görüyor. Katiller en ağır şekilde cezalandırılmalıdır" dedi.

Sadece ceza çerçevesinden de bakmamak gerektiğini belirten Milletvekili Aday Adayı Çiğdem Atabek, "Sadece Cezai Hukuk çerçevesinden de bakmamak gerekir. Ailesine veya herhangi birine şiddet uygulayana toplumumuz \'DUR\' diyebilmeli. Ancak biz toplumu kadına şiddetten uzaklaştırmak isterken; HDP\'li kadın vekiller mecliste erkek vekillere şiddet uyguluyorlar" şeklinde konuştu.

GENÇLERİ DEĞERLENDİRMELİYİZ
Radyo Programcısı Murat Gür\'ün \'Son dönemde gençlerle iç içesiniz. Bir kaç hafta önce SAGEP ile bir araya geldiniz. Hafta sonu ise MTTB\'nin programında gençlerle birlikteydiniz. ‘Gençliğin ablası’ diyorlar sizin için bu konuda ne düşünüyorsunuz?\' şeklindeki sorusuna cevap veren Atabek şu şekilde konuştu:
"Gençlere yarının büyükleri olarak bakmamak gerekir. Gençler, bugünün büyükleridir. Fatih, İstanbul\'u fethettiğinde kaç yaşındaydı. Gençleri sürece sokmalı, toplum yararına değerlendirmeliyiz. Fırsat buldukça gençler ile toplanmaya çalışıyorum. Onlar bizim toplumumuzun dinamolarıdır."

SAKARYA AYAĞA KALKMANIN SEMBOLÜDÜR!
Analiz programında gazetecilerin sorularını içtenlikle yayınlayan Çiğdem Erdoğan Atabek, süreçle ilgili de "Sakarya için bir kadın vekil olmaz diyorlardı. Sayın Bakanımızın şehrimize kattıkları ortada. Şimdi de aynı kişiler iki kadın vekili kaldıramaz diyorlar. Biz milletin derdiyle dertlenmeye talibiz!" dedi.

Sakarya\'dan övgüyle bahseden Atabek, "Sakarya\'nın Türkiye tarihinde büyük bir önemi vardır. Sakarya\'nın destanları, şiirleri, türküleri vardır. Cumhurbaşkanımızın huzur bulduğu şehirdir Sakarya. Başbakanımızın da ziyaretinde belirttiği gibi; Ayağa kalkmanın sembolüdür Sakarya!" ifadelerini kullandı.

MUHALEFET SAKARYA’YA KATKI SAĞLAMADI!
Son kısımda da adaylığından bahseden Çiğdem Erdoğan Atabek muhalefete de yüklenerek, "MHP ve CHP\'nin yıllardır Sakarya\'ya hizmet getirmediklerini Sakarya halkı artık gördü. Onlar meclise kavga etmek için gidiyor; biz hizmet etmek için gidiyoruz. Biz sorumluluğa talibiz. Bu şehrin sorunlarını çözmeye talibiz. Allah nasip ederse gecemizi gündüzümüze katarak, şehrimize hizmet etmeye hazırız" diye konuştu.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]