Asker Ailesinin Dramı!

Elektriği ve suyu olmayan inşaat halindeki evde yaşam savaşı veriyorlar.

Sakarya'nın Bekirpaşa Beldesi'nde elektriği ve suyu olmayan inşaat halindeki evde yaşayan asker ailesi kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor.

Eşini 7 yıl önce kaybeden Yıldız Çetinkaya (41), 2 çocuğu, gelini ve torunuyla inşaat halindeki evde yaşam mücadelesi veriyor. Dört çocuğunun olduğunu ve en büyüğünün askerde olduğunu söyleyen Çetinkaya, iki oğlunun hastalığı bulunduğunu ve evde çalışacak kimsenin olmamasından dolayı büyük sıkıntılar yaşadıklarını anlattı. Yoksullukla mücadele etmeye çalıştıklarını kaydeden Çetinkaya, hayırseverlerin ve belediyenin yardımlarıyla yaptıkları inşaat halindeki elektrik ve suyu olmayan tek katlı evde yaşadıklarını ifade etti. Belediyenin ruhsatı olmadığı gerekçesiyle evi yıkmak için tebligat gönderdiğini bildiren Çetinkaya, başka gidecek yerlerinin olmadığını vurguladı. Çetinkaya, şunları söyledi: "Tapulu yerimize hayırseverlerin ve belediyenin yardımlarıyla tek katlı bir ev yaptık. İnşaat halindeki evde betonun üzerinde yaşıyoruz. Oğlumun biri engelli, diğeri de astım hastası. Evde elektrik ve su yok. Astım hastası olan oğlumun tedavisi için makina kullanması gerekiyor. Ancak elektrik olmadığı için kullanamıyor. Yemeği dışarıda yaktığımız ateşle pişiriyoruz. Belediye yıkım için tebligat gönderdi. Bize bu evi yaparken yardımcı oldular, şimdi ise yıkacağız diyorlar. Baştan yasak olduğunu söyleseydiler bu evi yapmazdım."

Eşi 11 aylık asker olan Neslihan Çetinkaya (20), 1 yaşındaki oğlu Devran'la sağlıksız bir ortamda yaşadıklarını söyledi. Ev yapılırken 1,5 ay çadırda yaşadıklarını anlatan Çetinkaya, evlerinin yıkılması durumunda tekrar çadırda yaşamak zorunda kalacaklarını belirtti. Asker eşi olmasından dolayı belediyenin kendisine aylık 50 YTL'lik yardımda bulunduğunu ifade eden Çetinkaya, çocuğunun süt ve bez ihtiyacını karşılayamadığını vurguladı. Çocuğuna baktığı için çalışamadığını dile getiren Çetinkaya, "Belediyenin verdiği 50 YTL ile geçinmeye çalışıyoruz. Bu parayla ancak ekmek alıyoruz. Burada çok zor durumdayız, bir mum ışığımız dahi yok. Acıyanların getirdiği bir kaç bidon suyla burada temizlik yapmaya çalışıyoruz. Ev yapılırken 1,5 ay çadırda yaşadık ve yağmurda ıslandık. Eğer evi yıkarlarsa gidecek yerimiz yok. Tekrar çadırda yaşamak zorunda kalacağız. Geceleri yılan ve fare korkusundan uyuyamıyoruz. Eşimin askerden dönüp bize bakmasını ümit ediyoruz. Eşimin yolunu gözlüyoruz. Eşimin hazır bir işi yok ama gündelik işte çalışarak en azından bize bakar." dedi.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]