Asgari Ücrette İkinci Oturum Bitti

Önümüzdeki yıl uygulanacak asgari ücreti belirlemek üzere ikinci kez bir araya gelen Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun toplantısı sona erdi.

Türk-İş Genel Merkezi'ndeki toplantıya, hükümet adına çalışma genel müdürü Fikret Şöhret, işveren kesimi adına TİSK Yönetim Kurulu Üyesi Ali Nafiz Konuk ve işçi kesimi adına da Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nihat Yurdakul katıldı.

Çalışma genel müdürü Fikret Şöhret, yaptığı açıklamada, bir önceki toplantıda 2008 yılındaki ekonomik ve sosyal faaliyetlerle ilgili TÜİK, Devlet Planlama Teşkilatı ve Hazine Müsteşarlığı'ndan bilgileri istediklerini ve bu kurumların raporları kendilerine ilettiğini ifade etti.

Toplantıda raporları değerlendirdiklerini anlatan Şöhret, tarafların uzmanlarının raporların ayrıntılarını değerlendireceklerini ve bir sonraki toplantıda bunların görüşüleceğini söyledi.

Şöhret, komisyonun bir sonraki toplantısının 22 Aralık'ta TİSK Genel Merkezi'nde yapılacağını söyledi.

Komisyonda işveren kesimini temsil eden Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu TİSK, kriz gerekçesiyle asgari ücretin önceki yıllara göre daha dikkatli ve dengeli belirlenmesi gerektiği görüşünde.

TİSK, işverenin ödeme güçlüğüne girmesine yol açacak oranda zam yapılmasına karşı.

İşveren kesiminin talepleri arasında yapılacak zamda 2009 yılı enflasyon hedefinin esas alınması ve çalışanın eline geçen net ücretin vergi ve sigorta primi yüklerinin kaldırılması yoluyla artırılması da yer alıyor.

2008 Temmuz ayından bu yana asgari ücret 16 yaşından büyükler için brüt 540, net 432 YTL olarak uygulanıyor. Ücretin işverene maliyeti ise 776 YTL. 2009 yılından itibaren geçerli olacak yeni rakam aralık ayının son günlerinde netleşecek.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]