Asfalt Çalışmaları Kızılcıklı Köyü'nde Başladı

Sakarya İl Özel İdaresi, 2008 yılı ikinci kat asfaltprogramını merkeze bağlı Kızılcıklı Köyü'nde başlattı. Vali Hüseyin Atak, ikinci kat asflat çalışmalarını 75 gün içinde tamamlayacaklarını söyledi.

Vali Hüseyin Atak, ikinci kat asfalt programının başlatılması için merkeze bağlı Kızılcıklı Köyü'ne gitti. Burada ilk önce köy kahvesinin bahçesinde Kazımpaşa Belediye Başkanı Necati Cantimer, Kızılcık Köyü Muhtarı İsmail Kır, Uzunköy Mahallesi Muhtarı Necati Karani, Meşeli Köyü Muhtarı Kemal Doğramacı ve Kızılcıklı Köyü Yaşatma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Ali Turan'la sohbet eden Vali Atak, köylerin sorunları hakkında bilgi aldı.

Kızılcıklı Köyü Yaşatma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Ali Turan, ADASU'nun çalışmalarından memnun olmadıklarını kaydederek, "ADASU hala menfezleri yapmadı. Ayrıca içme suyumuz sağlıklı değil, içemiyoruz. Bunu ADASU yetkililerine bildirdik. Ancak hala bir çözüm bulunmadı" dedi.

Vali Atak da menfez ve su sorununun çözülmesi için ilgileneceğini söyledi. İkramın ardından Vali Atak, İl Genel Meclisi Başkanı Fehti Sarıoğlu ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Orhan Alimoğlu, 2008 yılı 2. kat asflat programını başlattı. Burada konuşan Vali Atak, "Bugün Sakarya İl Özel İdaresi olarak 2. kat asfalt programını, Kızılcıklı Köyü'nde başlatmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu sene KÖYDES programı çerçevesinde yaklaşık 5,5 milyon YTL harcamak üzere 450 kilometre civarında 2. kat asfalt yapmayı planlıyoruz. Bugün çalışmaları başlattık. 75 gün içerisinde asfalt programımızı gerçekleştirmeyi planlıyoruz. 1 ay önce de yama programını başlatmıştık. İl genelinde 450 kilomtere asfalt kaplaması yaptık. Bu da yollarımızın yüzde 20'sine tekabül etmektedir. İnşallah bunu 750 hatta bin kilometreye çıkarmayı düşünüyoruz. Çalışmalarla ilimizdeki yolların asfalt kalitesini yükselterek vatandaşların ulaşım imkanlarını iyileştireceğiz. İl Özel İdaresi'yle yaptığımız uyumlu çalışmalarla köylerimizin sorunlarını çözüyoruz. Başarılı çalışmalarından dolayı İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Orhan Alimoğlu ve İl Genel Meclisi Başkanı Fethi Sarıoğlu ve daire başkanımıza teşekkür ediyorum" dedi.
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]