Artık Roman Kadınları Böyle Para Kazanıyor

Sakarya'da Roman Kadınlar Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı'ndan aldıkları mikro krediyle bohçacılık yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Vakfın Sakarya ve Düzce Saha Sorumlusu Nesrin Gümüş, Sakarya'da bulunan 100 Roman kadınında bu imkândan faydalandığını söyledi.

Çalışmak, aile bütçelerine katkıda bulunmak amacıyla 2005 yılından beri kadınlara mikro kredi verdiklerini belirten Nesrin Gümüş, "Vakıf olarak kadınlara 'Emeğinizi mayalayın' sloganıyla bu uygulamayı başlattık. Sakarya'da bu krediden bin 330 kadın yararlandı. Bohçacılık yapan 100 Roman kadında mikro krediyle işlerini yürütüyor." dedi.

Onlara Güvenerek Kredi Verdik

Mikro kredi tutarının 2 bin 500 TL'ye kadar çıkabildiğini ifade eden Gümüş, kadınların aldıkları krediyi 4 ile 12 ayda yüzde 3 faizle geri ödedikleri bilgisini verdi. Gümüş, "Sermaye çok küçük gibi görülebilir ama bazı işler için çok önemli bir rakam. Küçük sermaye ile kadınlarımız sağlayacak el işleri ve küçük eşyalar pazarlayarak aile bütçelerine önemli katkı sağlıyor. Roman kadınlarımızda bu krediden yararlanmak istedi. Onlara güvenerek kredi verdik. Şu anda taksitlerini aksatmadan ödüyorlar.

Bu Zamanda Geçim Çok Zor

Vakfın sağladığı mikro kredi imkanından yararlanan 4 çocuk annesi Ayşe Emek, ekonomik kriz sebebiyle sermaye sıkıntısı çektiklerini belirterek şöyle konuştu: "Vakfın kredi verdiğini önce gazetelerden okuduk. Sonra bir komşumuz kredi aldı. Biz de başvurduk. Ailemizin erkekleri hurda işiyle uğraşıyor. Bu zamanda geçim çok zor. Bizde aile bütçesine bohçacılık yaparak katkıda bulunuyoruz. Ben ilk olarak 550 TL kredi kullandım ve onu ödedim. Şimdi 1.000 TL alacağım. Krediyle bohça malı alıp satarak geçimimizi sağlıyorum."

 

Bize Bir Kapı Açtılar

Gülcan Himmetoğlu ise vakfın kendilerine bir kapı açtığını belirterek "Ben 1.000 TL aldım. Her ay düzenli olarak ödüyorum. Kimse bu zamanda bu imkânlarla para vermez. Bize bir kapı açtılar. Bizde bu kapıyı kullanmak istiyoruz. Kredimi bitirdikten sonra yeniden alacağım." diye konuştu.

Aç Kalır Yine Taksitlerimizi Öderiz

Gülfer Toprak da, vakfın kendilerine güvenerek bu imkanı sağladığını belirterek,
"Aç kalır yine taksitlerimizi aksatmadan öderiz. Bize güvenmeleri önemli."
ifadesini kullandı.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]