Artık ilk seçenek laparoskopi

Adatıp Hastanesine, karın ağrısı şikayeti ile başvuran genç  adam, yapılan muayene ve tetkiklerden sonra acele ameliyata alındı.

Adatıp Hastanesi Genel Cerrahı, Operatör Doktor Emrah Akın tarafından muayene edilen hastaya akut apandisit ön tanısı konuldu. İvedilikle ameliyat ettiği hastası hakkında bilgiler veren Op. Dr. Emrah Akın, “Hastamıza retroçekal (kör bağırsak arkası) yerleşimli ve gecikmeden dolayı perfore olmuş (delinmiş) apandisit nedeniyle laparoskopik (kapalı) apendektomi uygulandı. Ameliyat sonrası komplikasyon görülmeden, en kısa sürede hastamızın taburculuğu sağlandı” dedi.

Birinci Seçenek Olarak Öneriyoruz

Laparoskopik yani kapalı ameliyatlar hakkında bilgiler veren Op. Dr. Emrah Akın, kapalı ameliyat olan hastaların, ameliyat sonrasında daha az ağrı çektiğini ve daha az enfeksiyon riskinin olduğunu söyleyerek sözlerine şu şekilde devam etti: “Çok küçük kesi yerleri sayesinde kozmetik açıdan iyi sonuçlar sağlaması ve günlük hayata erken geri dönüşü mümkün kılması nedeniyle laparoskopik yani kapalı yöntem tercih edilmektedir.  Günümüzde artık bilinen avantajları nedeniyle laparoskopik yöntem safra kesesi, apandisit, kasık fıtığı, yara yeri fıtığı, göbek fıtığı, mide fıtığı ve tanısal amaçlı birinci seçenek tedavi yöntemi olarak önerilmektedir. Hastanemizde bu ameliyatları başarılı bir şekilde uygulamaktayız”
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]