Arifiyeliler 5 bin metrekarelik meydanına kavuştu

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından Arifiye’ye kazandırılan 5 bin metrekare alana kurulan Kent Meydanı’nın açılışı yapıldı.

Programda ayrıca Arifiye Belediyesi tarafından meydanda kurulan Kültür Merkezinin açılışı ve yeni alınan 10 adet özel halk otobüsünün teslim töreni de yapıldı.

Arifiye İlçe Meydanı açılış törenine Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zeki Toçoğlu, Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, Sakarya İl Genel Meclisi Başkanı Oktay Yıldırım, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hasan Alişan, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aktaş, Sakarya İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Murat Alemdar, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fatih Turan ve birçok davetlinin yanı sıra Arifiyeli vatandaşlar katıldı.

10 adet toplu taşıma


Program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Programın açılış konuşmasını yapan Sakarya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fatih Turan, Arifiye’nin Sakarya ilinin Türkiye’ye açılan kapısı olduğuna işaret ederek, “Göreve geldiğimiz son 4 yıl içerisinde sadece kent merkezi değil ilçelerimizde de büyük çalışmalar yaptık. Bugün Arifiye de açılışını yapmış olduğumuz meydan ile ilçelerimizin meydanlarını genişlettik. Bunun yanı sıra Arifiye’ye kazandırdığımız 10 adet modern toplu taşıma araçlarıyla da Arifiye’li vatandaşlarımızı ulaşım konusunda rahata kavuşturarak Arifiye’nin araç filosunu genişlettik. Özel Halk Otobüslerinin hepsinde Kart 54 uygulamasına geçildi. Bu uygulamayla vatandaşlar daha ekonomik bir şekilde ulaşımlarını sağlıyorlar. Arifiye Sakarya ilinin Türkiye’ye açılan kapısıdır. Bizde bunu göz önünde bulundurarak bugün burada Arifiye’ye bu meydanı kazandırarak Arifiye’yi gözde şehir yapma çabası içerisindeyiz” şeklinde konuştu.

İnsan odaklı ve estetik


Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu ise, “Şehir isminin değeri, şehirlinin kimliği olan bir şehirde yaşamasıdır. Arifeye ilçemizi tamamen insan odaklı, estetik, yaşanabilir şehir haline getirebilmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Arifiye ilçemizde gözle görülür bir gelişme kaydederek Sakarya’nın gözdesi haline getiriyoruz. Kültür Merkezi’mizde sinema, çok amaçlı konferans salonu ve tiyatro salonlarının yanı sıra, Halk Eğitim Merkezi ve Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları da hizmet verecek. Ayrıca Nikah Salonun da bulunduğu merkezimizin açılışını yaptık. İlçemizde çok değerli yatırımlar hayata geçiyor. Arifiye Kent Meydanı, Kültür Merkezi ve SAMEK Kurslarını bize kazandıran ve her zaman bizim yanımızda olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu’na teşekkür ediyorum” dedi.

11 milyon TL yatırım


Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Arifiye’nin gönlümde ayrı yeri var. Büyükşehir Belediyesi olarak Arifiye ve ilçe belediyelerimizin her zaman yanında olduk. Belediyelerimizin taleplerini imkanlarımız ölçüsünde yerine getirdik. Şehrimizin her yerinde çok önemli hizmetler yaptık. Sorunları görmezden gelen, vatandaşına saygı duymayan anlayış geride kaldı. Bu yeni dönem daha fazla çalışıp vatandaşlara 1’nci sınıf hizmet vermeliyiz. Bu makamlar bize emanet, emanete saygı duyuyoruz. Arifiye Belediyesi’nin ulaşım hizmetlerine önemli yatırımlar yaptık. Yeni Terminal Arifiye ilçemizde hizmet veriyor. Asfalt çalışmaları ve akıllı kavşak ile ulaşımı kolaylaştırdık. Kart 54 uygulaması Arifiyelilerin hizmetinde. İlçenin mezarlık sorununu çözdük. En önemlisi Arifiye’mize çok güzel bir ilçe meydanı kazandırdık. Arifiye Belediye Başkanımız da meydanda modern bir Kültür Merkezi’ni tamamladı. Kültür Merkezi’mizde hayırlı olsun. Büyükşehir Belediyesi olarak SAMEK kurslarını başlatıyoruz. Laf değil iş yapıyoruz. Arifiye ilçemize 11 Milyon TL yatırım yaparak gerçekleşen çalışmalarla birlikte Arifiye çok güzel bir ilçe oldu. Hizmetlerin artması için, Arifiyeli kardeşlerimiz bize destek oldukça biz bu güzel hizmetlerimize devam edeceğiz. Arifiye Belediye Başkanımız İsmail Karakullukçu ve tüm ekibine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından protokol kürsüye çıkarak Arifiye Kent Meydanının açılışını kurdele keserek yaptı. Kurdele kesiminin ardından konfeti şöleniyle ilçe meydanı Arifiye’ye kazandırıldı. Programın sonunda ise açılışa katılan vatandaşlara yemek ikramında bulunuldu.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]