Arifiyeli öğrencilerden 'Trafiğin Genç Işıkları' projesi

Arifiye Anadolu Lisesi öğrencileri, Okul Müdürü Niyazi Baliç ve İngilizce öğretmenleri Hatice Sağcan rehberliğinde hazırladıkları "Trafiğin Genç Işıkları" adlı proje çalışmaları kapsamında Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu\'yu makamında ziyaret etti. 

Arifiyeli Gençler; Milli Eğitim Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı, Tüvtürk, ve Goodyear Fabrikası işbirliği ile yürütülen "Trafikte Gençlik Hareketi Projesi" kapsamında yapılacak Trafik Olimpiyatlarına "Trafiğin Genç Işıkları" adlı projeleriyle katılacaklar. Okul Müdürü Niyazi Baliç yaptığı açıklamada;"Trafiğin Genç ışıkları olan öğrencilerimizin hedefi mümkün olduğu kadar çok insana ulaşarak Trafik Kurallarına Uyulmasının önemi hakkında toplumda bir farkındalık oluşturmaktı. Bu proje kapsamında tiyatro, yaratıcı drama, kentsel oyun, esnaf ziyaretleri ve paydaş kurum ziyaretleri gerçekleştirdiler. Bunun yanında il merkezinde ve ilçemizde trafiğin nabzını tutarak halkla röportaj yaptılar. Serdivan\'daki Trafik Park\'a giderek buradaki trafik eğitim ve uygulamaları da yakından inceleme fırsatı buldular. Edindikleri bilgi ve tecrübeyi ilçemizdeki anaokulu, ilkokul ve ortaokullarda düzenledikleri eğitici faaliyetlerle aktarmaya çalıştılar. Rehber öğretmenleri olarak, proje gurubunda canla başla çalışan öğrencilerimizi tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum" dedi.

Başkan İsmail Karakullukçu da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bilindiği gibi, başta terör olmak üzere, bir çok afet ve felakete nice insanlarımızı kurban veriyoruz. Kader deyip kendimizi avutuyoruz. Ancak, ülkemizin başında öyle bir bela var ki, hemen yanı başımızda durduğu halde, onu hiç umursamıyoruz. Halbuki en büyük kayıplarımızı O\'na veriyoruz. O ne? Tabii ki Trafik Terörü. Günlük hayatımızın her anında iç içe olduğumuz, ancak çoğumuzun günde en az birkaç kez ihmal ettiğimiz trafik kuralları. Maalesef gözümüzü açmadığımız, bu alışkanlığımızdan vazgeçmediğimiz sürece de trafik terörüne kurban vermeye devam edeceğiz. İnsanlarımızda farkındalık yaratmak, onları trafik kurallarına uymaya davet etmek adına, gençlerimizi yaptıkları bu güzel proje nedeniyle tebrik ediyorum. Biz de Belediye olarak ilçemizdeki çocuklarımıza trafik kurlarını öğrenecekleri bir trafik park projesini hayata geçirmek üzereyiz. Projesi ve yer tahsisi hazır. İnşallah yakın zamanda hata geçecek. Bu vesile ile, değerli öğrencilerimize ziyaretleri nedeniyle teşekkür ediyor, Trafik Olimpiyatlarında başarılar diliyorum" diye konuştu.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]