Arifiye'de Olaylı Gece: Kamu Sen Eylemlerine Başladı

25 Kasım için eylem kararı alan Kamu Sen, ilk eylemini Sakarya'da yaptı.

İstanbul'dan Ankara'ya giden treni Arifiye ilçesindeki istasyonda durduran sendika üyeleri 4 trenin de gitmesine izin vermedi. Polisin ikna çabalarına aldırış etmeyen ve polisle tartışan sendikacılara yolcular da tepki gösterdi.

Dün akşam saatlerinde İstanbul'dan kalkan Anadolu Ekspresi, gece yarısı Sakarya'nın Arifiye ilçesindeki istasyona geldiğinde Kamu Sen'a bağlı sendika üyelerinin eylemiyle karşılandı. Sendika üyeleri yurt genelinde aldıkları eylem kararı çerçevesinde trenin kalkışına engel oldu.

Bu olay sonrasında istasyonda gergin anlar başlarken, Anadolu Ekspresi'nin ardından İstasyona gelen Ankara Ekspresi, Güney Ekspresi ve Fatih Ekspresi de yollarına devam edemedi.

Bu olay sonrasında istasyonda gergin anlar başladı. Sendikacılar ilk olarak istasyondaki TCCD yetkilileriyle, daha sonra da istasyona gelen polis ekipleriyle tartıştı. Polis ekiplerinin uyarılarını dikkate almayan eylemciler, treni hareket ettirmek isteyen makiniste engel olmak için makine dairesine girdi. Bunda başarılı olan ve trenin kalkışına izin vermeyen eylemcilere bayram tatili için akrabalarının yanına giden  2 bin yolcu eylem nedeniyle sert tepki gösterdi.

TCCD Bölge Müdür Yardımcısı Haydar Kocaman da eylem nedeniyle İstanbul'dan Sakarya'ya geldi. Kocaman, sendika temsilcileriyle sert tartışmalar yaşadı.

Ulaşım Sen Sakarya Şube Başkanı Cihat Koray, eylemle ilgili yaptığı açıklamada, ''Bu eylem 24 saat sürecek. Başka çaremiz kalmadı. Yıllardır varolan haklarımızı arıyoruz' dedi.

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]