Arifiye'de okul kantinleri denetlendi

Arifiye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Okul kantinlerini denetledi. Denetimlerde, tespit edilen olumsuzlukların bir an önce giderilmesi istenirken denetimlerin hız kesmeden devam edeceği bildirildi.

Arifiye İlçe Hıfsızsıhha ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından alınan kararlar doğrultusunda, Zabıta Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen denetimlerde; okul kantinlerinde satılan ürünlerin son kullanım tarihleri, çalışma ruhsatları, lavabo ve tezgahların temizliği, çalışma ruhsatı, vergi levhası ve diğer belgeler kontrol edildi.

Zabıta Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre; Denetimler kapsamında; Arifiye\'de bulunan ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında bulunan on yedi adet okul kantini denetlendi. Yapılan denetimlerde, büyük bir olumsuzluğa rastlanmazken, tespit edilen kusurlar hakkında tutulan tutanaklar, işyeri sahiplerine ve okul idarelerine tebliğ edilerek, bu hususların kısa bir süre içerisinde giderilmesi istendi.

Karakullukçu: "Öğrencilerimiz bizim her şeyimiz"

Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu yaptığı açıklamada, “Öğrencilerimiz bizim her şeyimiz, geleceğimiz. Onlara en çağdaş eğitim olanaklarını sunmaya çalışıyoruz. Ayrıca sağlıkları da bizim için önemli. Bu kapsamda yaptığımız çalışmalar sırasında Zabıta Müdürlüğünde görev yapan arkadaşlarımız, okul kantinlerini denetleyerek, öğrencilerimizin ferah ve temiz ortamlarda satılan hijyenik gıdaları tüketmelerini sağlıyor. Denetimlerde yasal evrakların yanı sıra, hijyen ve sağlık yönünden tüm hususlar inceleniyor. Denetimlerimiz, bundan sonra da devam edecek" dedi.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]