Arifiye'de işçilere, iş güvenliği eğitimi verildi

Arifiye Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ve Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde çalışan işçilere 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında iş güvenliği eğitimleri veriliyor.

Yasa kapsamında Belediye işçilerine yönelik İş Sağlığı ve İş Güvenliği ile ilgili eğitimler Sakarya Ortak Sağlık Güvenlik Birimi Firması İş Yeri Hekimi Ürolog Dr. Mehmet Salihoğlu, İş Güvenliği Uzmanı Nida Küçükbalkaya ve İş Güvenliği Uzmanı Bilgehan Ergün tarafından veriliyor.

Op.Dr. Mehmet Salihoğlu yaptığı açıklamada, “Uluslararası Çalışma Örgütü’nün verilerine göre, bugün dünyada 1,2 milyarı kadın olmak üzere 3 milyar civarında iş gücü bulunuyor. Her gün yaşanan yaklaşık 1 milyon iş kazası, dünya genelindeki toplam gayrisafi hâsılanın yüzde 4’ünü alıp götürüyor. İş kazası ve meslek hastalıkları sonucu her yıl 2,3 milyon insan, maalesef hayatını kaybediyor, çok daha fazla insan ise iş göremez hale geliyor. Sadece bu rakamlar dahi, çalışma hayatında yapılacak bir iyileştirmenin, insanlık adına önemini ortaya koyuyor. Geçtiğimiz 10 yılda ülkemizde istihdamı artarken, hükümet tarafından istihdam şartlarını iyileştirme konusunda önemli düzenlemeler gerçekleştirildi. Ülkemizde, İş Sağlığı ve güvenliğinde, sadece kuralcılıktan ibaret bir yaklaşımdan ziyade, iyileştirici ve önleyici bir anlayış benimsendi. Bu kapsamda çıkarılan 6331 İş Sağlığı ve Güvenliği kanunu ile belli bir sayının üstünde işçi çalıştıran işyerleri için İşyeri Hekimi ve İş Güvenliği uzmanı bulundurma ya da bu hizmeti satın alma zorunluluğu getirildi. Böylece gerek, işçi arkadaşlarımızın çalışma koşullarının iyileştirilmesi, koruyucu ekipmanların temini ve kullanımının sağlanması, gerek iş güvenliği hakkında bilgilendirilmeleri bakımından ciddi çalışmalar yapılıyor. Biz de bu gün Arifiye Belediyesinde "Tehlikeli" ve "Çok Tehlikeli" işler grubunda çalışan işçi arkadaşlarımıza yönelik eğitimlerimizi gerçekleştiriyoruz. İşçi arkadaşlarımızın sağlıklı ve güvenli ortamlarda çalışması için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]