Arifiye'de ağaçlar budanıyor

Arifiye\'de cadde ve sokaklarda yol kenarlarındaki ağaçlar budanmaya başladı. Bazı ağaçların sadece gövdesi kalacak şekilde budanmasına ise vatandaşlar tepki gösterdi.

Arifiye Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Sevgi Çalım Yılmaz ise ağaçların zamanında yanlış budama nedeniyle çok fazla uzadıklarını ve bu yüzden enerji nakil hatlarına zarar veren ağaçları daha estetik bir görünüme kavuşturmak için budadıklarını söyleyerek, “Ağaçları tamamen ya da kısmen kesmemiz yada zarar vermemiz söz konusu bile olamaz” dedi.

Yaklaşan kış mevsimi nedeniyle Cadde ve sokaklarda bulunan ağaçların, rüzgarlı ve fırtınalı havalarda, enerji nakil hatlarına zarar vermemesi için Arifbey Mahallesi Şehit Mustafa Sezer Caddesi üzerinde bulunan ağaçlar, Arifiye Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince budanıyor.

Şehit Mustafa Sezer Caddesi üzerinde bulunan çınar ağaçlarının sadece gövdesi kalacak şekilde budanması nedeniyle, bazı vatandaşların tepki gösterdiğini belirten Arifiye Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Sevgi Çalım Yılmaz yaptığı açıklamada:
 
"Çınar ağaçlarının zaman içerisinde vatandaşlarımız tarafından aşağıdaki dallarının kesilerek budanması nedeniyle ağaçlar boya gitmiş. Bu nedenle ağaçlar kış mevsimi boyunca fırtınalı ve yağışlı havalarda enerji nakil hatlarına zarar vererek, uzun süreli elektrik kesintilerine neden oluyor. Bu yıl form budama yaparak, ağaçların hemen gövdenin üzerinde taç yapmasını sağlamak istiyoruz. Bu şekilde ağaçlar hem daha estetik görünecek, hem de yüksek olmadıkları için enerji nakil hatlarına zarar vermeyecek. Yoksa, bizim bu ağaçları tamamen ya da kısmen kesmemiz yada zarar vermemiz söz konusu bile olamaz. Amacımız, yeşil ve estetik bir Arifiye oluşturmak" dedi.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]