Araplar için Sapanca'da göl manzaralı villalar inşa ediliyor

Son yıllarda zengin Araplar\'ın gözdesi haline gelen Sapanca\'da, Kartepe ormanları içinde sadece Araplar\'ın yaşayacağı site içinde müstakil villalar yapılıyor. Bölgede şu ana kadar Araplar için Sapanca Gölü manzaralı yaklaşık 200 müstakil dubleks villa yapılırken, bu yıl 100\'ün üzerinde müstakil dubleks için villa için Sapanca Belediyesi\'nden ruhsat alındığı belirlendi.

Son 3 yıl içerisinde Katar, Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkelerden Türkiye\'ye gelen Araplar, tatil için İstanbul\'a yakınlığı nedeniyle Sapanca\'yı tercih etti. Buradaki lüks otellerde kalan Araplar, özellikle göl manzaralı orman arazilerine büyük ilgi gösteriyor. Talepler doğrultusunda da merkezi Kuveyt ve Katar\'da bulunan firmalarla Sakarya\'daki müteahhit firmalar ortaklaşa Arap zenginleri için peş peşe site içinde müstakil dubleks villalar inşa etmeye başladı.

Sapanca\'da ormanlık alan içerisinde, bilgilendirme tabelaları da Arapça olan villa inşaatları devam ederken,  bu müstakil vilların fiyatlarının 300- 450 bin dolardan alıcı bulduğu belirtildi.  Sapanca Belediyesi yetkilileri 2012 yılında ilçede 200 müstakil dubleks için ruhsat alındığını, bu inşaatların bir bölümünün bittiğini bu yıl  yılbaşından itibaren 40 ikiz dubleks 85 de müstakil dubleks için ruhsat alındığını söyledi.

İstanbul\'a yakın

İnşaat ruhsatlarının  Katar, Kuveyt, Birleşim Arap Emirlikleri\'nde bulunan inşaat firmalarının üzerinde olduğuna dikkat çeken Sapanca Belediyesi yetkilileri bu firmaların bazılarının devre mülk modeli uyguladığını, bazı Araplar\'ın ise gayri menkulu satın aldıklarını bildirdi. Arapların Sapanca\'ya ilgisinin artması ile 3 yıl içerisinde yaz aylarında Sapanca\'da Arap turist yoğunluğu görüleceği belirtildi.

Sapanca Belediyesi yetkilileri ilçede Araplar tarafından satın alınan gayri menkul miktarının 250\'in üzerinde olduğuna dikkat çekerken, Araplar\'ın Sapanca\'yı İstanbul\'a yakın olması nedeniyle tercih ettiklerini, özellikle Sapanca\'nın Kırkpınar, Mahmudiye ve orman köylerini tercih etmeleri nedeniyle bu bölgelerdeki arsa fiyatlarının da tavan yaptığını vurguladı.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]