APEK'ten faiz indirimi uyarısı

Adapazarı Pancar Ekicileri Kooperatifi (APEK) gecikmiş alacaklarına uyguladığı faizde 0,8 puanlık indirim yaptı.

APEK gecikmiş alacaklarına uyguladığı yüzde 2 olan vade farkını, 31.12.2013 tarihine kadar ödeyen ortakları için yüzde 1,2’ye çektiğini açıkladı.
Konuyla ilgili bilgi veren APEK Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Aya, ortaklarına destek olma noktasında bir dizi çalışmalar yaptıklarını belirterek, “Ortaklarımızın sıkıntılarını bir nebzede olsa hafifletmek için tarımsal alanlardaki alışverişlerinde çeşitli olanaklar sağlamaya çalışıyoruz. Ortaklarımızı korumak ve onlara daha iyi hizmet sunabilmek adına yönetim kurulumuzun gayretleri sonucu üst kuruluşumuz olan PANKOBİRLİK’in onayı ile 24 Eylül 2013’de başlattığımız gecikmiş alacaklarımıza uyguladığımız yüzde 2 olan vade farkı oranını son defa olmak kaydıyla 31.12.2013 tarihine kadar yüzde 1,2 oranına çektik. Bu süreci ortaklarımızın iyi değerlendirmesi ve mağdur olmamalarını umuyoruz” dedi.

1951 yılında kurulan APEK’in, Marmara Bölgesinde 6 ilde 57 bin ortağına her türlü hizmeti en iyi şekilde verdiğinin de altını çizen Aya, “Hizmetlerimizin daha da artması ortaklarımızın yapmış olduğu alışverişlerin gününde ödenmesi ile orantılıdır. Umuyorum bu faiz indiriminden hem kooperatifimiz hem de ortaklarımız fayda sağlar” şeklinde konuştu.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]