APEK 71 milyon liralık cezadan kurtuldu

Adapazarı Pancar Ekicileri Kooperatifi (APEK) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Aya, Adapazarı Şeker Fabrikası’nın Eskişehir’den aldığı pancar için kesilen yaklaşık 71 milyon lirayı bulan cezalara yönelik Şeker Kurumu’na açtıkları davada, 2009 yılına ait olan dosyanın lehlerine sonuçlandığını açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan APEK Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Aya, APEK olarak 2005 yılında Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’ndan satın aldıkları Adapazarı Şeker Fabrikası’nı, Kasım 2012\'ye kadar Sakarya ve pancar çiftçisinin hizmetine sunduklarını söyledi.

Ayanın açıklaması şöyle;

“Ancak Kooperatifin 2012 yılında yapılan genel kurul toplantısında alınan kararla Adapazarı Şeker Fabrikası A.Ş.’deki kooperatif hisseleri Asya Katılım Bankası A.Ş.’ye satılmış olduğu tüm kamuoyunun malumudur. Ancak Kooperatifin ortaklığı döneminde Fabrika, Şeker Kurumu tarafından kendisine verilen A kotasını, Adapazarı ve yöresinden üretilen pancardan tamamlayamadığı için Eskişehir ve yöresinde pancar ektirmiş, ektirdiği bu pancara da Şeker Kurumu altından kalkamayacak idari para cezaları tesis etmişti. Bu para cezalarının iptali için Adapazarı Şeker Fabrikası A.Ş. adına iptal davaları açtık. Bu idari para cezalarının haksız yere kesildiğini, ayrıca Eskişehir ve yöresinde pancar ektirmememiz halinde fabrikanın kapanma noktasına geleceğini hep söyledik. Şeker Kanununa madde eklenmesi için çalışmalar yaptık. Adapazarı Şeker Fabrikası A.Ş. deki Kooperatif hisselerin satılması aşamasında, bu idari para cezaları kooperatif üzerinde kaldı. Şimdi, idari para cezalarına ilişkin açılan iptal davalarından 2009 yılına ait olan dosyanın Danıştay 13\'üncü Daire Başkanlığı nezdinde lehimize, davanın kabulüne şeklinde karar verildi. Bu yönetim kurulu olarak bizler ve yöre ekonomisi ile ortaklarımız pancar çiftçisi adına önemli bir karar."

Adapazarı Pancar Ekicileri Kooperatifi geçen yıl 2004 yılında Özelleştirme İdaresi\'nden satın aldıkları Şeker Fabrikası\'nı borca karşılık ilgili finans kurumuna vermisti.
11 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]