Ankara'ya Yürüyen Görme Engelliler Sakarya'ya Ulaştı

Altı Nokta Körler Derneği İstanbul Şubesi Başkanı Murat Demirok ve beş üye, Tekel işçilerine destek olmak amacıyla Ankara'ya yürüyüş başlattı.

İstanbul'dan yola çıkan görme engelliler Sakarya'da basın açıklaması yaptı. Altı Nokta Körler Derneği İstanbul Şube Başkanı Murat Demirok, şöyle konuştu: "Önümüze konulan engelleri ortadan kaldırmak için bize engel olmayın. Ben kendim Tekel işçisiyim. Ankara'da eylem yapan işçi arkadaşların yanında olmak için yürüyüşe başladık. 12 bin Tekel çalışanıyla aynı mağduriyeti yaşıyorum. Tekel'de bulunan 366 engelli diğer çalışanlarla birlikte sokağa atılmak isteniyor. Kamuda 58 bin kadro boş. 366 engelli sokağa atılarak açlığa mahkum ediliyor. Nerede 38 bin engelliye işe alacak hükümet? Biz engellilerin kulağı ve sözcüsü olmak istiyoruz. Engelli insanların özelleştirme mağduru olmasını istemiyoruz. Engelliler olarak başka kurumlara atanarak üreten kesim olmak istiyoruz."
Şov Peşinde Değiliz

Sendika ile diğer demokratik kitle örgütlerinden destek beklediklerini ifade eden Demirok, şunları söyledi: "Biz, 6 görme engelli olarak Türkiye'deki çarpık düzenin, hükümetlerin vermiş oldukları zararı kamuoyuna taşımak istiyoruz. Biz şov peşinde değiliz. Önümüze konulan engelleri ortadan kaldırmak için yürüyüşümüze, tüm hızımızla devam ediyoruz. Ankara'daki emekçi Tekel işçilerine destek için Başbakanlık'ta buluşmak istiyoruz. Tekel işçilerine destek veriyoruz."

Ankara'ya yürüyen görme engelliler Düzce'ye doğru yola çıktı.
14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]