Ankara Valisi, Sakarya'daki Otopark Sorunundan Yakındı

Ankara Valisi ve Vilayetler Hizmet Birliği Genel Başkanı Kemal Önal, otoparkların büyükşehirlerde artık işi tıkanma noktasına getirdiğini belirterek, "Otopark işletmeciliğini müessese haline getirmek lazım" dedi.  

Sakarya'nın Sapanca ilçesinde bulunan Güral Sapanca Wellness Park Otel'de gerçekleştirilen 'Vilayetler Hizmet Birliği Eğitim Semineri' sona erdi. Valilerin ve il özel idare yetkililerinin katılımıyla gerçekleştirilen seminerin sonunda gazetecilere açıklamalarda bulunan Ankara Valisi ve Vilayetler Hizmet Birliği Genel Başkanı Kemal Önal, ''Bakanlığın çalışmalarına yön verecek duruma getirildi. Vilayetler Hizmet Birliği ile Belediyeler Birliği'nin ana görevleri, yerel yönetimler konusunda çıkarılacak kanunlara yön vermek ve bu konuda görüş bildirmektir. VİBEM'in Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü ile ortaklaşa yürüttüğü eğitim planı ve programı var. Bundan sonra daha sık aralıklarda değişik konularda ve yurdumuzun değişik yörelerinde daha dar katılımlı toplantılar yapılacak'' dedi.
Ciddi Miktarda Gelir Sağlanacak
 
İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın belediyelerden ve valiliklerden otopark sorununun giderilmesine yönelik talepleriyle ilgili olarak Önal, ''Otoparklar büyükşehirlerde artık işi tıkanma noktasına getirdi. Kendiliğinden otoparkçılar çıkıyor. Sakarya'da yoktur belki ama İstanbul'da, Ankara'da, İzmir'de ve pek çok ilde böyle bir sorun var. Otopark işletmeciliğini müessese haline getirmek lazım. Yasalar bu yetkiyi belediyelere vermiş. Kaldırımların işgali ve otopark düzenlemesi belediyelere verilmiş. Sayın bakanımızın vurguladığı bu yetkinin kullanılmasıdır. Görev almak önemli değil, o görevi yerine getirmek önemli. Ankara Büyükşehir Belediyesi otoparkların işletilmesi konusunda şirket oluşturuyor, o şirket ya kendisi ya da diğer özel şirketlerle işbirliği içinde çalışacak. Ciddi miktarda gelir sağlanacak. Otoparkları işlettirmek belediyelere verilmiş, bu görev aynı zamanda belediyelerin gelir kapısı. Seçilmişiyle, atanmışıyla birlikte bize verilen görevleri en iyi şekilde yapmanın çabası içindeyiz. Mühim olan yetkiyi alan görevlinin o yetkiyi en işi şekilde kullanmasıdır. Bu, bütün mesleklerde böyledir'' diye konuştu. 
14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]