Anayasa Mahkemesi'ni Etkilemek İstediler

Gazeteci Yazar Ömer Lütfi Mete, İstanbul Güngören'de 17 kişinin yaşamını yitirdiği 2 ayrı bombalı saldırının yabancı servislerin eylemi olduğunu söyledi.

Mete, eylemin AK Parti'nin kapatılmasıyla ilgili açılan davada Anayasa Mahkemesi'ni etkilemeye yönelik gerçekleştirildiğini belirtti.

Sakarya'nın Kocaali ilçesindeki yazlığında CİHAN muhabirine açıklama yapan Mete, saldırıyı kapatılma davasında karar süreci için toplanan Anayasa Mahkemesi'ni etkilemeye yönelik uluslararası güçlerin manevrası olarak gördüğünü kaydetti.

Bu eylemi hangi gizli servisin yaptığını devletin bildiğinden emin olduğunu vurgulayan Mete, "Bu işin arkasında yada bu işi gerçekleştiren unsurlar PKK'lı olabilirler ama böyle bir provakasyonun seçilmesi zamanlaması itibariyle olayın gizli servis manevrası olduğunu düşündürüyor. Bu iş PKK'nın terör örgütü olarak isimlendirilmekten kurtulmak için sivil hedefleri vurmama tavrını naksediyor. Anayasa Mahkemesi, Ak Parti'nin kapatılmasıyla ilgili davanın oturumlarına başlamadan önce bu bömbanın patlatılması, Anayasa Mahkemesi'ni etkilemek için değil ama bu gündemi değiştirmek ve bu gündemi geride bırakmaya yönelik bir amaç taşıyabilir. Ben bu saldırıyı PKK'nın eylemi olarak görmeye yatkın değildim. Bu saldırı bana göre Türkiye'de cirit atan yabancı servislerin herhangi birisinin eymemidir. Adım gibi eminim ki devlette bunu biliyordur. Bu eylemin hangi gizli servisin yaptığını devlet biliyodur" diye konuştu.

Eylemin doğrudan doğruya PKK'nın eylemi olmadığını düşündüğünü dile getiren Mete, saldırıyı Ak Parti'nin kapatılmasını önlemeye yönelik bir hamle olarak gördüğünü kaydetti.

Mete, şunları söyledi; "Saldırıyı PKK'nın en azından bir ya da 2 kanadını kullanan gizli servislerin manevrası olarak görüyorum. Dış odakların işi olduğunu düşünüyorum. Ak Parti hakkındaki iddianamenin kapatmaya yetmeyeceğini görmüş olabilirler. Bir tür Türkiye'yi cezalandırma operasyonuna gidiyor olabilirler. Bunun altından bir sürü şey çıkabilir. Kesin bildiğim şey bizim istihbarat birimlerimiz bu eylemin kim tarafından yapıldığını ne için yapıldığını çok sağlıklı bir şekilde biliyorlardır. Saldırıyı yabancı odakların kullandığı PKK'lılar gerçekleştirmiş olabilir. Belkide PKK'lı bir militanın dahi orada olmadığını düşünebiliriz. Saldırı doğrudan profosyonel ajan elemanlar tarafından yapılmışta olabilir."

Ömer Lütfi Mete, eylemin Anayasa Mahkemesi üyelerinin vereceği karara etkisinin olmayacağını sözlerine ekledi.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]