Anavatan Partisi, Şehitlerimizi Unutmadı

Anavatan Partisi Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av. Fahri Şen, Adapazarı Belediye Başkan Adayı Hasan Çelebi, Belediye Meclis Üyesi Adayları, İl Genel Meclisi Üyesi Adayları ile birlikte Muharrip Gaziler Derneği ve Şehit Aileleri Derneklerini ziyaret ettiler.
 
Fahri Şen ve Hasan Çelebi, derneklerde bulunan gazilerimize ve şehit ailelerine yönelik olarak Anavatan Genel Başkanı Salih Uzun’un mesajını ileterek yaptıkları konuşmada;  “Bundan tam 94 yıl önce Çanakkale’de Mustafa Kemal’in komutasındaki şanlı Türk askeri, aziz Türk milleti ile birlikte omuz omuza vererek, vatanımızı işgale gelen itilaf devletlerine karşı canı kanı pahasına destan yazdı.
 
Büyük Komutan Mustafa Kemal’in idaresindeki şanlı Türk askeri, aziz Türk milleti ile omuz omuza Arıburnu, Sebdülbahir, Kilitbahir ve Anafartalar'da gözünü kırpmadan ölüme koşmuştur.
Şanlı Türk ordusunca tarihte hak ettiği onurlu yerini almış olan Çanakkale Zaferi, süngünün çeliğe, iman ve vatan sevgisinin teknolojiye galip geldiği destan olarak dünyaca kabul görmüştür.
 
18 Mart 1915 yılında Çanakkale'de kazanılan zafer aslında, bir milletin özgürlüğü ve vatanı uğruna dünyayı nasıl dize getireceğini de açıkça göstermiştir. Çanakkale Zaferi, özgürlük ve bağımsızlık gibi erdemleri ulusal karakteri haline getiren bir milletin iradesini gerçek önderle birleştirdiği zaman hiçbir engel tanımayacağının ispatı açısından da büyük önem taşımaktadır.
 
Türk milleti ve şanlı ordusu, tarihinin her döneminde şüphesiz, Çanakkale'deki gibi daha nice destanlar yazacak kudret, inanç, kararlılık ve üstün cesarete sahiptir. Türk milletinin, en güçlü teminatı da işte tam olarak bu şuurdur. Ulu Önder Atatürk ile cephedeki yiğitlerini zaferden zafere eriştiren bu milli irade, ülkemizin daha da aydınlık yarınlara ulaşmasının da teminatı olacaktır.
 

Şimdi, Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan herkes, tarih boyu bir gül bahçesine girercesine toprağa düşen şehitlerimizin omuzlarımıza yüklediği önemli sorumluluğun bilincine daha fazla varmak zorundadır.
 
Bugün, Türk milleti adına bize düşen görev ise, savaşları geride bırakarak dünyada artık barışın egemen olmasını sağlayabilmektir. Aydınlık yarınlara ulaşabilmek ise, ancak ekonomisi, eğitimi, bilimi ve demokrasi güçlü bir Türkiye ile mümkün olacaktır.
 
Bu duygularla, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 94. yıldönümü ile birlikte tüm aziz şehitlerimizin anıldığı Şehitler Haftası hayırlara vesile olsun.” dediler...
www.hasancelebi.com

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]