ANAP Genel Başkanı Çelebi, SGC'yi ziyaret etti

Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi, Sakarya Gazeteciler Cemiyeti’ni (SGC) ziyaret etti. Ziyaretinde Başkan Çelebi, "Türkiye’nin istikrarın devamına, birliğin devamına ihtiyacı olduğunu düşünerek 12. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı destekliyoruz” dedi.

Çelebi, gerçekleştirdiği SGC ziyaretinde, 10 Ağustos Pazar günü gerçekleştirilecek 12. Cumhurbaşkanlığı seçimleri hakkında değerlendirmelerde bulunarak, kendilerinin Anavatan Partisi olarak seçimlerde Cumhurbaşkanı Adaylığında Başbakan Erdoğan’ı destekleyeceklerini söyledi.

Başkan Çelebi, Sakarya Gazeteciler Cemiyeti’nde olmaktan dolayı son derece mutlu olduğunu ifade ederek, 10 Ağustos Pazar günü yapılacak seçim için Türkiye’nin önemli bir dönemeçte olduğunu anlattı. Çelebi, tarihinde ilk defa Cumhurbaşkanını halkın seçebileceği bir seçim dönemi yaşadıklarını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye’de güzel de bir süreç işliyor. Türkiye, gerginliklere girmeden, rotasını bozmadan renkli bir seçim kampanyası ile birlikte bu Pazar günü sandığa giderek, demokrasinin icaplarını yerine getirerek Cumhurbaşkanını seçecek. İlk defa olması nedeniyle Türkiye değişik bir yol ayrımında. Özellikle bizim beklediğimiz cumhurbaşkanı, her olaya vakıf, anında müdahale edebilen, aktif bir cumhurbaşkanı beklentimiz var.”
10 Ağustos Pazar günü gerçekleştirilecek cumhurbaşkanlığı seçim dönemi hakkında değerlendirmelerde bulunan Çelebi, sözlerine şöyle devam etti: “Biz, üç Cumhurbaşkanı adayını arkadaşlarımızla, teşkilatlarımızla irdeledik. Özellikle Sayın Demirtaş’ın son zamanlardaki bu seçim kampanyasında tüm Türkiye’yi gezerek verdiği mesajları önemsiyoruz. Ama biz bunlara inanmak istiyoruz. Bizim Anavatan Partisi olarak kuşkumuz, Sayın Demirtaş’ın tüm Türkiye’yi kucaklayamayacak olması. Onun için Sayın Demirtaş’ı biz kenara aldık. İki adayımız kaldı, birisi muhalefetin çıkardığı Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu diğeri ise 12 yıldır ülkeyi yöneten Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan.”

ANAP Genel Başkanı Çelebi, çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun Türkiye’nin aradığı sağduyuyu temsil edeceğine inanmadıklarını ve İhsanoğlu’nun Türkiye’ye yabancı olduğunu söyleyerek şöyle konuştu: “Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu, ömrünün büyük bir çoğunu yurt dışında geçirmiş ve Türkiye’nin konularına vakıf değil, o Türkiye’ye yabancı, Türkiye’de ona yabancı. Nitekim bizim haklılığımız seçim kampanyası ilerledikçe ortaya çıkıyor. Sayın İhsanoğlu’nun bu geçiş sürecinde, Türkiye’nin aradığı sağduyuyu temsil edeceğine inanamadık."

Sayın Başbakanın 12 yıldır Başbakanlık görevini sürdürdüğünü anlatan Çelebi, şunları söyledi: "Tabi ki eksikleri var hataları var ama Türkiye’ye çok güzel hizmetleri de var yani bir nevi bizim politikalarımızın devamı. Bulunduğumuz coğrafyadaki sıkıntıları dikkate aldığımız zaman ve bir de Başbakanımızın ‘Yeni Türkiye’ söylemleri bizim hoşumuza gidiyor. Demek ki içinde hâla ülkeye hizmet etme şevki ve heyecanı var, bu bizi çok etkiliyor. Türkiye’ye hizmet etmeye hazır olan insanı seçmek lazım, Sayın İhsanoğlu’nun, Türkiye’yi tanımasını beklemek çok fazla iyimserlik olur, ülkenin zaman kaybetmesi olur. Bizim kısa ve öz Türkiye’nin istikrarının devamına, Türkiye’de birliğin devamına ihtiyaç var onun için de biz 12. Cumhurbaşkanı olarak Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı destekliyoruz. Son 10 gündür Anadolu’nun değişik yerlerini geziyorum, bu tercihimiz için de ne kadar isabetli karar aldığımızı halkın içerisine indikçe görüyoruz. İnşallah bu seçimin milletimize, devletimize ve tüm İslam alemine hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.”

Seçimde Başbakan Erdoğan’ın 53 ila 55 arasında bir oy alarak ilk turdan garantileyeceğini belirten Çelebi, şunları söyledi: “Ben Başbakanımızın yüzde 53 ila 55 arasında bir oy alarak ilk turda çok rahat alabileceğine inanıyorum. Çünkü gezdikçe ve halkın arasına girdikçe, Ekmeleddin İhsanoğlu’nu tanıyan yok, Ekmeleddin bey de daha ülkeyi tanıyamadı. Gezdiğim yerler kapsamında Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Sayın Başbakanımızın 53-55 civarında ilk turda bu işin sonuçlandıracağına kanaat getiriyorum”
Son olarak İbrahim Çelebi, 2015 seçimlerine girebileceklerini de anlatarak sözlerini şöyle tamamladı: “Bizim çok az bir eksiğimiz kaldı, 2015 seçimlerine gireceğiz. Eksiklerimizi Eylül ayının ortalarına doğru bitiririz. Bizim Anadolu’nun her yerinde tabanımız var, biz yeni bir parti değiliz. Bizim devamımız var, biz geçmişimizle de gurur duyuyoruz. Geçmişte yaptığımız iyi yönlere de sahip çıkıyoruz, eksik yönlerimizden de ders alarak devam ediyoruz. Allah bana şimdi Sayın Turgut Özal’ın koltuğunda oturup Türkiye’ye hizmet etme şansı tanıdı. İnşallah biz Türk siyasetinin hizmetinde Anavatan Partisi olarak olacağız. Türk siyasetinde herşey olabilir, yani ben geminin kaptanı olarak, tayfalarımızla yelkenlerimizi de açtık hazır bir şekilde bekleyeceğiz.”

Ziyaretinin ardından Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi, İstanbul’a gitti.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]