Anadolu Gençlik Derneği, Helva Geleneğini Sürdürdü

Miraç Kandili, Sakarya’nın bütün camilerinde coşku içinde kutladı.

O coşkunun yaşandığı yerlerden bir tanesi de Orhan Cami oldu. Anadolu Gençlik Derneği, Orhan Cami'nde Miraç Kandili dolayısıyla tüm cemaate her yıl geleneksel olarak yapılan helva ikramında bulundu.

Osmanlı zamanında miraç kandillerinde süt dağıtılırdı. Bu geleneği yeniden yaşatmak için Anadolu Gençlik Derneği üyeleri çocuklara süt dağıtarak bu geleneği sürdürdü.

[Miraç, Receb ayının 27. Gecesi Cenab-ı Hakkın daveti üzerine Cebrail Aleyhisselâmın rehberliğinde Peygamber Efendimiz Aleyhissalâtü Vesselamın Mescid-i Haramdan Mescid-i Aksâ'ya, oradan semaya, yüce âlemlere, İlâhî huzura yükselmesidir.]

Peygamber Aleyhissalâtü Vesselam Mescid-i Haramdan (Mekke'den), Mescid-i Aksâ'ya (Kudüs'e) ata benzer beyaz bir Cennet bineği olan Burak ile geldi. Kudüs'e gelmeden yol üzerinde Hz. Musa'nın makamına uğradı, orada iki rekât namaz kıldı, daha sonra Mescid-i Aksâ'ya geldi. Orada bütün peygamberler kendisini karşıladı. Miraçını kutladılar. Peygamber Aleyhissalâtü Vesselam burada peygamberlere iki rekat namaz kıldırdı, bir hutbe okudu.

Bir rivayette Hz. İsa'nın doğduğu yer olan Betlaham'a uğradı, orada da iki rekât namaz kıldı. Ve bugün Kubbetü's-Sahra'nın bulunduğu yerden Muallak Taşının üzerinden Miraça yükseldi.

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]